null Csongrád-Csanád vármegye - 98. számú vizsgálat - TÚRI KÁLMÁNNÉ FÉNYES VENDÉGLŐ - Csanádpalota

Csongrád-Csanád vármegye - 98. számú vizsgálat - TÚRI KÁLMÁNNÉ FÉNYES VENDÉGLŐ - Csanádpalota

Csongrád-Csanád vármegye - 98. számú vizsgálat - TÚRI KÁLMÁNNÉ FÉNYES VENDÉGLŐ - Csanádpalota

98. számú vizsgálat

A mintavétel helye:
TÚRI KÁLMÁNNÉ FÉNYES VENDÉGLŐ
(6913 Csanádpalota, KELEMEN LAJOS tér 3/B)

A menü minősítése:

ÁTLAG ALATTI 12,0 pont

Menü: Zöldborsó leves, Temesvári sertéstokány orsótésztával

Zöldborsó leves, Temesvári sertéstokány orsótésztával

Mintavétel ideje: 2022.09.06.

Mintavételi alap : 37 adag 

Korosztály: 11-14 éves

A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe:
Túri Kálmánné
(6913 Csanádpalota, Szent István utca 59.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Zöldborsó leves (277 g /adag)

Külső megjelenés: Az alaplé enyhén opálos, sárga, tetején megfelelő mennyiségű zsiradékkal, apró zöldfűszerszemcsével tarkított. Arányos mennyiségben tartalmaz a leves zöldborsót, sárgarépakockát, kelleténél több apró kockatésztát.
Állomány: Az alaplé hígan folyó, a tészta és sárgarépa túlfőtt, a zöldborsó megfelelő állományú.
Illat: Kevésbé harmonikus, kissé jellegtelen.
Íz: Kevésbé fűszeres, kevésbé telt, só ízfokozó hatása megfelelő.

Temesvári sertéstokány orsótésztával (147g+173 g /adag)

Külső megjelenés: Tokány: piros paprikától színezett, kissé zsírosabb szaftban arányos mennyiségű húskocka, és zöldbab darabok vannak. Zöld fűszerszemcsékkel tarkított. Tészta: Törtfehér színű, azonos méretű, zsíros felületű orsó tészta.
Állomány: A hús kellően átfőtt, a zöldbab túlfőtt, a szaft kellő sűrűségű. A tészta kellően átfőtt.
Illat: A tokány fűszeres illatú, kevésbé harmonikus. Savanykás, intenzív kapor illatú. Tészta: főtt tészta illatú, natur.
Íz:

A tokány zsíros érzetű, kevésbé harmonikus, kelleténél intenzívebben fűszerezett. A tészta natur ízű, zsiros érzetű. Összhatásában zsíros érzetű, kelleténél intenzívebben fűszeres. Nem harmonikus.

 

 

 

 

 

Részletes összetétel/anyaghányad :

Zöldborsó leves:

  • Zöldborsó mirelit
  • Vöröshagyma
  • vegeta
  • bors, fekete őrölt
  • étolaj
  • húsleves, zöldség mirelit
  • fokhagyma gerezd mirelit
  • száraztészta különféle

Temesvári sertéstokány orsótésztával:

  • Száraztészta különféle
  • Étolaj
  • Sertéslapocka
  • Sárgahüvelyes bab mirelit
  • Lecsó konzerv
  • Vöröshagyma
  • Étolaj
  • Finomliszt
  • Fűszerpaprika, csemege
  • Fokhagyma gerezd, mirelit


Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >