Csongrád-Csanád vármegye -18. számú vizsgálat - 70. üzem - Hódmezővásárhely
Csongrád-Csanád vármegye -18. számú vizsgálat - 70. üzem - Hódmezővásárhely
18. számú vizsgálat
A mintavétel helye:
70. üzem
(6800 Hódmezővásárhely, Serháztér utca 6 (Idősek Otthona Konhya))
A menü minősítése:
ÁTLAGOS | 12,3 pont |
Menü: Tojásleves, Főtt baromfi virsli finomfőzelékkel, Félbarna kenyér
Mintavétel ideje: 2023.03.16.
Korosztály: nyugdíjas
Mintavételi alap: 300 adag
A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe:
Prizma Food Szolgáltató Kft.
(2209 Péteri, Bereki utca 30.)
Részletes érzékszervi minősítés:
Tojásleves (413,36 g /adag)
Külső megjelenés: |
Külső megjelenés: | Szürkés drapp színű hígan folyó lében drapp színű tojásfoszlányok, néhány darab világossárga színű burgonyakocka és zöld fűszer darabkák láthatóak. Tetején a kelleténél több narancsos színű zsírcsepp látható. Nem tetszetős megjelenésű, a leves elnevezése összhangban van az étellel, de több összetevő nem szerepel az anyagkiszabatban. |
Állomány: | A lé hígan folyó, a tojás és a burgonya jól átfőtt. |
Illat: | Kevésbé jellegzetes, a zsiradék illata dominál. Nem harmonikus, kissé üres. |
Íz: | Nem harmonikus, kissé üres, a só ízfokozó hatása túlzottan érvényesül. |
Főtt baromfi virsli finomfőzelékkel (154,10 g + 484,72 g / adag)
Külső megjelenés: | Virsli: 2 db ép virsli. Kívül sötétebb barnás színű, metszésfelületén barnás rózsaszínes színű. Természetes bélbe töltött. Főzelék: Világos drapp színű szószban narancssárga színű sárgarépakockák, zöld színű borsószemek és sötétebb zöld színű fűszerdarabkák láthatóak. A főzelék tetején kellő mennyiségű sárgás zsiradékcsepp látható. Az összetevők aránya nem megfelelő, arányaiban sok a zöldség. |
Állomány: | Virsli: Nagyobb légbuborékokat nem tartalmaz, homogén. Rugalmas, kellően átfőtt, rágási maradék mentes. Főzelék: A szósz homogén, csomómentes, sűrűn folyó. A borsó megfelelően puha, a répa túlfőtt. |
Illat: | Virsli: Jellemzően füstölt illatú. Főzelék: Kissé lisztes, zöldséges, kevésbé harmonikus. |
Íz: | Virsli: Jellegzetes, füstös, húspép ízű, a só ízfokozó hatása megfelelően érvényesül, de kissé gyenge ízű. Főzelék: Jellegzetes, édeskés, de kevésbé harmonikus, kevésbé ízes. Összhatásában: Nem harmonikus, kevésbé telt, kevésbé kiegyenlített. |
Félbarna kenyér (50,02 g / adag)
Külső megjelenés: | Formában sült 1,5-2cm vastagságú kenyér szelet. A héja aranybarnára sült, fényes. A kenyérbél egyenletesen átsült, drapp színű. A bélzetben korpaszemcsék láthatóak. |
Állomány: | Rugalmas, egyenletesen lazított, csomómentes. Néhány nagyobb légbuborék látható a bélzetben. |
Illat: | Gabonás, harmonikus, tiszta. |
Íz: | Tiszta ízű, de kevésbé aromás. |
Részletes összetétel/ anyaghányad nyilvántartás
Tojásleves
- búzaliszt, BL-55
- vöröshagyma
- napraforgóolaj
- tojás
- fűszerpaprika
- köménymag
- jódozott só
Főtt baromfi virsli finomfőzelékkel
- baromfivirsli
- fagyasztott zöldborsó
- sárgarépa
- tej, 1,5 %
- búzaliszt
- napraforgóolaj
- cukor
- petrezselyemzöld
- jódozott só