null Csongrád-Csanád vármegye - 108. számú vizsgálat - Központi Konyha - Szentes

Csongrád-Csanád vármegye - 108. számú vizsgálat - Központi Konyha - Szentes

Csongrád-Csanád vármegye - 108. számú vizsgálat - Központi Konyha - Szentes

108. számú vizsgálat

A mintavétel helye:
Központi Konyha
(6600 Szentes, Jövendő utca 6.)

A menü minősítése:

ÁTLAG FELETTI 15,4 pont

Menü: Pirított tészta leves, Rántott csirkemell zöldséges rizzsel, Őszibarack befőtt

Pirított tészta leves, Rántott csirkemell zöldséges rizzsel, Őszibarack befőtt

Mintavétel ideje: 2022.09.15.

Mintavételi alap : 2500 adag 

Korosztály: 4-6 éves

A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe:
Szentes Városi Szolgáltató Kft.
(6600 Szentes, Vásárhelyi út 12.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Pirított tészta leves (280 g /adag)

Külső megjelenés: Opálos, pirosparikától színezett alaplében zöldségalkotók ( sárgarépakocka,burgonya,fehérrépa, zeller), és pirított apró tészta van. Az alkotók aránya megfelelő. A leves tetején arányos mennyiségű zsiradékcseppek vannak, valamint zöld fűszerszemcsékkel tarkított.
Állomány: A lé hígan folyó, az összetevők kellően puhák, a tészta megfelelően pirított.
Illat: Pirítottt tésztára jellemző, a zöldségek illata kevésbé érződik, kissé üres.
Íz: Pirított tésztára jellemző, kevésbé zöldséges, kevésbé fűszerezett.

 

Rántott csirkemell zöldséges rizzsel (239 g /adag)

Külső megjelenés: Hús: 1 db kb. 12cm nagyságú, és 1,5 cm vastagságú, aranybarna színű, bundázott csirkemell. A hús törtfehér színű. Köret: Tört fehér színű főtt rizs, mely nincs egyenletesen elkeverve a zöldségalkotókkal ( nagy méretű karfioldarab,brokkoli, sárgarépakarika).
Állomány: Hús: Kellően átsült, a panír jellegzetes. Köret: a rizs pergő, a zöldségek kellően átfőttek.
Illat: Hús: zsiradékban sült húsra jellemző. Köret: a rizs natúr, a zöldségek kissé gyengék, kevésbé harmonikus.
Íz:

Hús: jellemző, tiszta, kevésbé fűszerezett. Köret: kevésbé fűszerezett. Összhatásában intenzitásában gyengébb, kevésbé fűszerezett.

 

 

 

 

 

 

Őszibarack befőtt (63 g /adag)

Külső megjelenés: Élénksárga színű barack befőtt, mely apróra van darabolva. A lé áttetsző, tiszta.
Állomány: A lé hígan folyó, a barack kellően puha.
Illat: Jellegzetes, tiszta.
Íz:

Jellegzetes, kellemesen édeskés.

Részletes összetétel/anyaghányad :

Pirított tészta leves:

  • Étolaj (napraforgó)
  • levestészta (4 tojásos, eper)
  • Fűszerpaprika (csemege)
  • Só (jódozott)
  • Petrezselyemgyökér (tisztított)
  • sárgarépa (tisztított)
  • vöröshagyma

Rántott csirkemell:

  • csirkemell filé
  • étolaj (napraforgó)
  • tojás (tyúk)
  • liszt (BL-55)
  • zsemlemorzsa
  • kukoricapehely

Zöldséges rizs:

  • rizs (fényezett)
  • bors, fekete, őrölt
  • só, jódozott
  • vöröshagyma
  • brokkoli mix (brokkoli, karfiol)

Őszibarack befőtt (hámozott)

 

 


Friss hírek

2024. november 5, kedd

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Tovább >

2024. október 16, szerda

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.10.16.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >