null Csongrád-Csanád vármegye - 102. számú vizsgálat - Sághy Mihály Szakképző Iskola-főzőkonyha - Csongrád

Csongrád-Csanád vármegye - 102. számú vizsgálat - Sághy Mihály Szakképző Iskola-főzőkonyha - Csongrád

Csongrád-Csanád vármegye - 102. számú vizsgálat - Sághy Mihály Szakképző Iskola-főzőkonyha - Csongrád

102. számú vizsgálat

A mintavétel helye:
Sághy Mihály Szakképző Iskola-főzőkonyha
(6640 Csongrád, Gyöngyvirág utca 16.)

A menü minősítése:

ÁTLAG FELETTI 16,9 pont

Menü: Csirkeraguleves, Paradicsomos húsgombóc

Csirke raguleves, Paradicsomos húsgombóc

Mintavétel ideje: 2022.09.08.

Mintavételi alap : 1006 adag 

Korosztály: 14-18 éves

A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe:
Csongrád Városi Önkormányzat Gazdasági Ellátó Szervezet
(6640 Csongrád, Kossuth tér 7.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Csirkeraguleves (415 g /adag)

Külső megjelenés: Az alaplé sárga színű, kissé opálos, felületén arányos mennyiségű zsiradékkal. A levesben megfelelő arányban különböző méretű húsdarabok, sárgarépa, zöldborsó, fehérrépa, és eperlevél levesbetét van. A húsdarabok kissé nagyok, kevésbé tetszetősek. 1 db hiányosan tisztított sárgarépakocka, és 1 borsóhéj darab látható a levesben. A húsdarabok kissé nagyok, kevésbé tetszetősek. 1 db hiányosan tisztított sárgarépakocka, és 1 borsóhéj darab látható a levesben.
Állomány: Az alaplé hígan folyó, a zöldségek, és a tészta egyenletesen átfőtt.
Illat: Jellegzetes, tiszta, zöldséges, a zöldborsó illata dominál.
Íz: Jellegzetes, a só ízfokozó hatása megfelelően érvényesül, a fűszerezettség mérsékelt.

 

Paradicsomos húsgombóc (454 g /adag)

Külső megjelenés: Pirosas-narancsos színű, fényes, csomómentes mártás, melynek felületén arányos mennyiségű zsiradékcseppek láthatók. 2 db gombóc van a mártásban, melyek közel egyforma méretűek, jellegzetes a hús, és a rizsszemek színe, arányuk megfelelő.
Állomány: A szósz homogén, csomómentes, közepesen sűrűn folyó, a gombóc kellően átfőtt.
Illat: Jellegzetes, édes-savanykás, a gombóc natúr,főtt hús illatú.
Íz:

A szósz jellegzetesen édes-savanykás, kellemes, a gombóc kevésbé fűszeres, kevésbé telt.

 

 

 

 

 

 

 

Kenyér (47 g /adag)

Külső megjelenés: Formában sült, arányosan domború kenyérszelet. A héj aranybarna színű, az alja kissé sötétebbre sült. A bélzet átsült, héjtól nem elváló, világos drapp színű.
Állomány: Csomómentes, egyenletesen lazított, laza.
Illat: Harmonikus, jellegzetes.
Íz:

Jellegzetes, tiszta, kevésbé aromás.

Részletes összetétel/anyaghányad :

Csirkeraguleves:

  • csirkecomb filé
  • napraforgó étolaj
  • levetészta, 8 tojásos
  • bors, őrölt
  • só, jódozott
  • tyúkhúsleves por
  • kelkáposzta 27%
  • petrezselyemzöld mirelit
  • vöröshagyma
  • zöldborsó mirelit
  • vadas zöldségkeverék mirelit

Paradicsomos húsgombóc:

  • sertés lapocka
  • napraforgó étolaj
  • tojás (fertőtlenített tyúktojás)
  • búza finomliszt
  • rizs, fényezetlen "A"
  • folyékony édesítő
  • bors őrölt
  • paradicsompüré konzerv

Kenyér:

  • félbarna kenyér


Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >