Csongrád-Csanád vármegye - 102. számú vizsgálat - Sághy Mihály Szakképző Iskola-főzőkonyha - Csongrád
Csongrád-Csanád vármegye - 102. számú vizsgálat - Sághy Mihály Szakképző Iskola-főzőkonyha - Csongrád
102. számú vizsgálat
A mintavétel helye:
Sághy Mihály Szakképző Iskola-főzőkonyha
(6640 Csongrád, Gyöngyvirág utca 16.)
A menü minősítése:
ÁTLAG FELETTI | 16,9 pont |
Menü: Csirkeraguleves, Paradicsomos húsgombóc
Mintavétel ideje: 2022.09.08.
Mintavételi alap : 1006 adag
Korosztály: 14-18 éves
A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe:
Csongrád Városi Önkormányzat Gazdasági Ellátó Szervezet
(6640 Csongrád, Kossuth tér 7.)
Részletes érzékszervi minősítés:
Csirkeraguleves (415 g /adag)
Külső megjelenés: | Az alaplé sárga színű, kissé opálos, felületén arányos mennyiségű zsiradékkal. A levesben megfelelő arányban különböző méretű húsdarabok, sárgarépa, zöldborsó, fehérrépa, és eperlevél levesbetét van. A húsdarabok kissé nagyok, kevésbé tetszetősek. 1 db hiányosan tisztított sárgarépakocka, és 1 borsóhéj darab látható a levesben. A húsdarabok kissé nagyok, kevésbé tetszetősek. 1 db hiányosan tisztított sárgarépakocka, és 1 borsóhéj darab látható a levesben. |
Állomány: | Az alaplé hígan folyó, a zöldségek, és a tészta egyenletesen átfőtt. |
Illat: | Jellegzetes, tiszta, zöldséges, a zöldborsó illata dominál. |
Íz: | Jellegzetes, a só ízfokozó hatása megfelelően érvényesül, a fűszerezettség mérsékelt. |
Paradicsomos húsgombóc (454 g /adag)
Külső megjelenés: | Pirosas-narancsos színű, fényes, csomómentes mártás, melynek felületén arányos mennyiségű zsiradékcseppek láthatók. 2 db gombóc van a mártásban, melyek közel egyforma méretűek, jellegzetes a hús, és a rizsszemek színe, arányuk megfelelő. |
Állomány: | A szósz homogén, csomómentes, közepesen sűrűn folyó, a gombóc kellően átfőtt. |
Illat: | Jellegzetes, édes-savanykás, a gombóc natúr,főtt hús illatú. |
Íz: |
A szósz jellegzetesen édes-savanykás, kellemes, a gombóc kevésbé fűszeres, kevésbé telt. |
Kenyér (47 g /adag)
Külső megjelenés: | Formában sült, arányosan domború kenyérszelet. A héj aranybarna színű, az alja kissé sötétebbre sült. A bélzet átsült, héjtól nem elváló, világos drapp színű. |
Állomány: | Csomómentes, egyenletesen lazított, laza. |
Illat: | Harmonikus, jellegzetes. |
Íz: |
Jellegzetes, tiszta, kevésbé aromás. |
Részletes összetétel/anyaghányad :
Csirkeraguleves:
- csirkecomb filé
- napraforgó étolaj
- levetészta, 8 tojásos
- bors, őrölt
- só, jódozott
- tyúkhúsleves por
- kelkáposzta 27%
- petrezselyemzöld mirelit
- vöröshagyma
- zöldborsó mirelit
- vadas zöldségkeverék mirelit
Paradicsomos húsgombóc:
- sertés lapocka
- napraforgó étolaj
- tojás (fertőtlenített tyúktojás)
- búza finomliszt
- rizs, fényezetlen "A"
- folyékony édesítő
- bors őrölt
- só
- paradicsompüré konzerv
Kenyér:
- félbarna kenyér