null Csongrád-Csanád vármegye - 101. számú vizsgálat - MÁV KOLLÉGIUM FŐZŐKONYHA (WAFFEL BT.) - Szeged

Csongrád-Csanád vármegye - 101. számú vizsgálat - MÁV KOLLÉGIUM FŐZŐKONYHA (WAFFEL BT.) - Szeged

Csongrád-Csanád vármegye - 101. számú vizsgálat - MÁV KOLLÉGIUM FŐZŐKONYHA (WAFFEL BT.) - Szeged

101. számú vizsgálat

A mintavétel helye:
MÁV KOLLÉGIUM FŐZŐKONYHA (WAFFEL BT.)
(6725 Szeged, Boldogasszony sugárút 44.)

A menü minősítése:

ÁTLAG FELETTI 16,0 pont

Menü: Tarhonya leves, Négysajtos csirkeapró, tészta

Tarhonya leves, Négysajtos csirkeapró, tészta

Mintavétel ideje: 2022.09.08.

Mintavételi alap : 80 adag 

Korosztály: 14-18 éves

A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe:
"WAFFEL" Kereskedelmi Bt.
(6722 Szeged, Földvári utca 6. fsz.em 1.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Tarhonya leves (290 g /adag)

Külső megjelenés: Az alaplé opálos, pirospaprikától színezett narancsos-barna színű, tetején narancsos színű, minimális mennyiségű zsiradékkal. Fekete és barna apró fűszerszemcsék láthatók a leves alján kelleténél nagyobb mennyiségben. A levesben nagyobb méretű, kevésbé pirított tarhonya, arányos mennyiségű sárgarépa, és fehérrépa, valamint néhány, különböző méretű burgonya kocka van. Néhány burgonya tisztítási hibás.
Állomány: A lé hígan folyó, az összetevők kellően átfőttek, a tarhonya kevésbé pirított.
Illat: A kelleténél intenzívebben köményes illatú.
Íz: A kelleténél intenzívebben köményes ízű, a só ízfogozó hatása megfelelően érvényesül.

 

Négysajtos csirkeapró, tészta (236g + 267g /adag)

Külső megjelenés: Ragu: Zöldes-sárga színű szószban különböző méretű csirkehús kockák vannak, zöldfűszerrel tarkított, tetején arányos mennyiségű, sárga zsiradékkal. Tészta: Jellegzetes színű, ép, főtt szarvacska tészta.
Állomány: Ragu: Közepesen sűrűn folyó a mártás, a hús puha, kellően átfőtt. Tészta: Kellően, egyenletesen átfőtt.
Illat: Ragu: Jellegzetes, harmonikus, kevésbé sajtos. Tészta: Tiszta, jellegzetes.
Íz:

Ragu: Tejszínes, kellemesen fűszerezett, kevésbé sajtos. Tészta: Jellegzetes, natur. Összhatásában: Kellemes, harmonikus, kevésbé sajtos. A só ízfokozó hatása megfelelően érvényesül.

 

 

 

 

 

Részletes összetétel/anyaghányad :

Tarhonya leves:

  • víz
  • tarhonya
  • sárgarépa
  • petrezselyemgyökér
  • burgonya
  • delikát
  • feketebors
  • fűszerpaprika


Friss hírek

2024. november 5, kedd

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Tovább >

2024. október 16, szerda

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.10.16.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >