Csongrád-Csanád vármegye - 101. számú vizsgálat - MÁV KOLLÉGIUM FŐZŐKONYHA (WAFFEL BT.) - Szeged
Csongrád-Csanád vármegye - 101. számú vizsgálat - MÁV KOLLÉGIUM FŐZŐKONYHA (WAFFEL BT.) - Szeged
101. számú vizsgálat
A mintavétel helye:
MÁV KOLLÉGIUM FŐZŐKONYHA (WAFFEL BT.)
(6725 Szeged, Boldogasszony sugárút 44.)
A menü minősítése:
ÁTLAG FELETTI | 16,0 pont |
Menü: Tarhonya leves, Négysajtos csirkeapró, tészta
Mintavétel ideje: 2022.09.08.
Mintavételi alap : 80 adag
Korosztály: 14-18 éves
A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe:
"WAFFEL" Kereskedelmi Bt.
(6722 Szeged, Földvári utca 6. fsz.em 1.)
Részletes érzékszervi minősítés:
Tarhonya leves (290 g /adag)
Külső megjelenés: | Az alaplé opálos, pirospaprikától színezett narancsos-barna színű, tetején narancsos színű, minimális mennyiségű zsiradékkal. Fekete és barna apró fűszerszemcsék láthatók a leves alján kelleténél nagyobb mennyiségben. A levesben nagyobb méretű, kevésbé pirított tarhonya, arányos mennyiségű sárgarépa, és fehérrépa, valamint néhány, különböző méretű burgonya kocka van. Néhány burgonya tisztítási hibás. |
Állomány: | A lé hígan folyó, az összetevők kellően átfőttek, a tarhonya kevésbé pirított. |
Illat: | A kelleténél intenzívebben köményes illatú. |
Íz: | A kelleténél intenzívebben köményes ízű, a só ízfogozó hatása megfelelően érvényesül. |
Négysajtos csirkeapró, tészta (236g + 267g /adag)
Külső megjelenés: | Ragu: Zöldes-sárga színű szószban különböző méretű csirkehús kockák vannak, zöldfűszerrel tarkított, tetején arányos mennyiségű, sárga zsiradékkal. Tészta: Jellegzetes színű, ép, főtt szarvacska tészta. |
Állomány: | Ragu: Közepesen sűrűn folyó a mártás, a hús puha, kellően átfőtt. Tészta: Kellően, egyenletesen átfőtt. |
Illat: | Ragu: Jellegzetes, harmonikus, kevésbé sajtos. Tészta: Tiszta, jellegzetes. |
Íz: |
Ragu: Tejszínes, kellemesen fűszerezett, kevésbé sajtos. Tészta: Jellegzetes, natur. Összhatásában: Kellemes, harmonikus, kevésbé sajtos. A só ízfokozó hatása megfelelően érvényesül. |
Részletes összetétel/anyaghányad :
Tarhonya leves:
- víz
- tarhonya
- sárgarépa
- petrezselyemgyökér
- burgonya
- só
- delikát
- feketebors
- fűszerpaprika