null Cseh Laci a kedvesével jár a partra

Cseh Laci a kedvesével jár a partra

2014. augusztus 12, kedd

Cseh Laci a kedvesével, vagy barátokkal szeret igazán pecázni, de azt se bánja, ha magányos órákat tölt a parton egy-egy verseny után. Az olimpiai ezüstérmes, világ- és Európa bajnok úszó életében a sporton kívül egy másik szenvedély is helyet kap: 20 éve hódol a horgászatnak.

„Nyolc évesen kezdtem a pecázást, véletlenül jött, örököltem egy felszerelést. Szeretem a társaságot, leginkább a párommal és barátokkal járok ki a vízhez. A kedvesemet nem feltétlenül osztozik az  életérzés minden részletében, ám ő is mindig velem tart, ilyenkor együtt lehetünk, és élvezi ezeknek a napoknak a hangulatát. Saját botjával horgászik és bőségesen fogott már ő is halakat” – mesélte Laci.

Versenyszerető emberként Laci számára az a legfontosabb, hogy kapjanak a halak és lehetőleg az ő fogása legyen a legerősebb a társaságból. „A sikerélmény lényeges, aki ezt átéli, az hamar ráérez a horgászat ízére” – mondta a sportember. Most bárki kipróbálhatja magát a parton, hiszen a Turista Állami Horgászjegy pont azoknak ad lehetőséget, akik még csak kacérkodnak a pecázás gondolatával. Maximálisan 90 napra és egy botra lehet kiváltani az engedélyt, méghozzá online. A jelentkezők az online teszt kitöltése után már indulhatnak is a szabadba.

 „Szerintem a felkészülés szempontjából is hasznos, ha áldozok időt a horgászásra. Az ember feltöltődik, jól érzi magát és ami a legfontosabb, a szabadban van. Nekem jót tesz ez az élmény. Élvezem, hogy meg kell fejteni a halak viselkedését, rávenni őket a kapásra.  Azt javaslom a kezdő horgászoknak, hogy ha kedvük van hozzá, mindenképpen próbálkozzanak meg ezzel a hobbival” – mesélte az úszó.

Laci eddigi horgász „aranyérme” egy 12 kilós ponty volt, ám mint mondja, keserédes a dicsőség, más botjával húzta ki a prédát. Inkább arra emlékszik szívesen, amikor vetődnie kellett, mert két botja közül az egyikkel volt elfoglalva, míg egy méretes hal kis híján elvitte a másik botját. Nyugalmas időtöltés a horgászat, de olykor egy élsportoló reflexei sem ártanak hozzá.

A Turista Állami Horgászjegyet a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal bocsátja ki. Minden információ elérhető a következő oldalon:
https://tuhir.nebih.gov.hu/


Friss hírek

2024. május 2, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.05.13.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. május 2, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.05.02.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >