null Budapest XX.ker.-130.számú vizsgálat-József Attila Általános Iskola

Budapest XX.ker.-130.számú vizsgálat-József Attila Általános Iskola

Budapest XX.ker.-130.számú vizsgálat-József Attila Általános Iskola

130.számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):

József Attila Általános Iskola (1204 Budapest, Attila út 25.)

A menü minősítése:

kiválóan megfelelt

átlag feletti

ÁTLAGOS

átlag alatti

nem
megfelelő

 

 

Menü: Brokkoli krémleves, kölesgolyó, rántott csirkemell,

párolt rizs, Mongol saláta

 

Mintavétel ideje: 2016.03.08.

Napi adag: 690 adag/ebéd

Főzőkonyha: Pensio Minőségi Közétkeztetés Kft.

Ady Endre Bázis konyha (1204 Budapest, Ady út 98.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Brokkloli krémleves, kölesgolyóval (306g/adag)

Külső megjelenés:

Fakózöld színű lében sötétebb sárga és zöld színű brokkoli szemcsék, tetején apró világossárga zsírcseppek, alján kevés fekete fűszerszemcse látható.
A kölesgolyó egyenetlen méretű, közel gömb alakú, világossárga színű.

Állomány:

Krémleveshez képest kissé hígabban folyó. A brokkoli rózsa darabok kellően főttek, puhák.
A kölesgolyó friss, ropogós.

Illat:

Brokkoli levesre jellemző, de gyenge, aromaszegény, idegen illattól mentes.
A kölesgolyó tiszta, gabona illatú.

Íz:

Összességében gyengén fűszeres, a brokkoli íze kevésbé intenzív, íztelen.

 

Rántott csirkemell (10dkg/adag), párolt rizs (20dkg/adag)

Külső megjelenés:

Aranybarnára sült panírban kb. 1 cm vastagságú, tenyérnyi nagyságú csirkemell. A panírréteg részben elválik a hústól, viszonylag vastag.

Törtfehér színű, hosszúkás rizsszemek. Több, könnyen szétnyomható kisebb-nagyobb csomót tartalmaz. Néhány világosbarna szem látható. Felülete zsiradéktól fényes.

Állomány:

A hús rugalmasan puha, de száraz, könnyen vágható, nem zsíros, nem mócsingos, jól tisztított. A panír ropogós, néhol kemény.

A rizs jól átfőtt, csomókba összeálló, tapadós.

Illat:

A hús jellegének megfelelően enyhén olajos, a panír illata intenzív.

Jellegzetes, gabona, de enyhén olajos illatú rizs. Idegen illattól mentes.

Íz:

A hús íze gyengén érződik, a panír íze dominál.

A rizs fűszertelen, ízetlen, kissé olajos íz érződik..

Összességében kevésbé harmonikus, idegen íztől mentes.

 

Mongol saláta (47g/adag)

Külső megjelenés:

Kissé szecskásan aprított fehérkáposzta között néhány narancssárga sárgarépa szelet. Saláta lé nincs.

Állomány:

A káposzta és a répa ropogós, kemény, száraz.

Illat:

Káposzta illata dominál, enyhén ecetes illatú.

Íz:

Káposzta íz dominál, édeskés, gyengén savanykás, ízetlen. Nem harmonikus.

 

 

Részletes összetétel/

anyaghányad:

Brokkoli krémleves

Fekete őrölt bors

Brokkoli (mirelit)

Liszt

Só, jódozott

Burgonya

Margarin (Eurocus)

Tej 1,5%

 

Rántott csirkemell

Csirkemell filé

Liszt

Zsemlemorzsa

Só, jódozott

Étolaj

Tojás

 

Párolt rizsköret

Rizs

Só, jódozott

Étolaj

Petrezselyemzöld

 

 


Friss hírek

2024. november 5, kedd

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Tovább >

2024. október 16, szerda

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.10.16.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >