Budapest XVI.ker.-128.számú vizsgálat-Táncsics Mihály Általános Iskola és Gimnázium
Budapest XVI.ker.-128.számú vizsgálat-Táncsics Mihály Általános Iskola és Gimnázium
128.számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):
Táncsics Mihály Általános Iskola és Gimnázium (1165 Budapest, Táncsics út 7-9)
kiválóan megfelelt |
átlag feletti |
ÁTLAGOS |
átlag alatti |
nem |
Mintavétel ideje: 2016.03.09. Napi adag: adag/ebéd Főzőkonyha: Junior Vendéglátó Zrt. 17. üzem Bázis konyha (1135 Budapest, Reitter F. út 84.) |
Részletes érzékszervi minősítés:
Gombaleves (2dl/adag)
Külső megjelenés: |
Fakó barnás drapp színű lében kb.2-3 cm-es gombaszeletek. Tetején apró tejfölpöttyök, fekete fűszerszemcsék és zöldfűszer foszlányok. |
Állomány: |
A lé viszonylag hígan folyó, néhány habarásból eredő lisztcsomó érezhető. A gomba konzervgombára jellemzően rugalmas, kissé gumis állományú. |
Illat: |
Intenzív gomba illatú, idegen illattól mentes. |
Íz: |
A tejföl enyhén savanykás íze mellett a gomba íze dominál. Kissé fűszerszegény. Idegen íztől mentes. |
Bácskai rizseshús (200g/adag) „B menü”
Külső megjelenés: |
Fűszerpaprikától narancs-piros színű rizs között, apró kockára vágott húsdarabok. A rizsen fekete fűszerszemcsék, fényes, enyhén olajos. A húskockák jól tisztítottak, de 1-2 hártya látható. |
Állomány: |
A rizs pergős, puhára főtt. A hús többségében rugalmasan puha, jól átfőtt, 1-2 kissé keményebb darab található. Rágási maradék nincs. |
Illat: |
Erőteljes pörkölt illatú, fűszeres, „zsíros”, paprikás. Idegen illattól mentes. |
Íz: |
Jellegének megfelelő .Idegen íztől mentes. |
Vitamin saláta (50g/adag)
Külső megjelenés: |
Vékony szálakra vágott fehérkáposzta között néhány narancssárga sárgarépa csík, hajszálvékony szeletre vágott uborka és elvétve 1-2 pirospaprika héj darabka, minimális salátalében. |
Állomány: |
Az összetevők ropogósak, de kissé szívósak, gumis hatásúak. |
Illat: |
A káposzta illata dominál, enyhén ecetes illatú. |
Íz: |
Káposzta íz dominál, édeskés, savanykás. Édesítőszer íze érezhető. Kevésbé harmonikus. |
Részletes összetétel/ anyaghányad: |
Gomba leves csiperke tejföl 20% Napraforgóolaj Búzaliszt Vöröshagyma Petrezselyemzöld só jódozott Fűszerpaprika Őrölt fehérbors
A menü Panírozott halfilé, gyorsfagyasztott
Zöldséges rizs rizs Sárgarépa Zöldborsó (mirelit) Kukorica (mirelit) Olaj Só Petrezselyemzöld Tartármártás Majonéz Tejföl 20% Mustár Cukor Friss citromlé Só jódozott Őrölt fehérbors
B menü Bácskai rizseshús Rizs Pulykacomb Vöröshagyma Fagyasztott lecsó Olaj Kaliforniai paprika piros Fűszerpaprika Só jódozott Fokhagyma Feketebors
Csalamádékonzerv |