Budapest XVI.ker.-127.számú vizsgálat-Táncsics Mihály Általános Iskola és Gimnázium
Budapest XVI.ker.-127.számú vizsgálat-Táncsics Mihály Általános Iskola és Gimnázium
127.számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):
Táncsics Mihály Általános Iskola és Gimnázium (1165 Budapest, Táncsics út 7-9)
kiválóan megfelelt |
átlag feletti |
ÁTLAGOS |
átlag alatti |
nem |
Mintavétel ideje: 2016.03.09. Napi adag: 270 adag/ebéd Főzőkonyha: Junior Vendéglátó Zrt. 17. üzem Bázis konyha (1135 Budapest, Reitter F. út 84.) |
Részletes érzékszervi minősítés:
Gombaleves (2dl/adag)
Külső megjelenés: |
Fakó barnás drapp színű lében kb.2-3 cm-es gombaszeletek. Tetején apró tejfölpöttyök, fekete fűszerszemcsék és zöldfűszer foszlányok. |
Állomány: |
A lé viszonylag hígan folyó, néhány habarásból eredő lisztcsomó érezhető. A gomba konzervgombára jellemzően rugalmas, kissé gumis állományú. |
Illat: |
Intenzív gomba illatú, idegen illattól mentes. |
Íz: |
A tejföl enyhén savanykás íze mellett a gomba íze dominál. Kissé fűszerszegény. Idegen íztől mentes. |
Tempura bundás hal tepsiben sütve, zöldséges rizs, tartármártás (200+116g/adag) „A menü”
Külső megjelenés: |
A hal 10×7×1,5 cm-es hasáb alakú hal, aranybarna bundában. A panírréteg viszonylag vastag, részben elválik a haltól. Hosszúkás alakú, szürkésfehér színű rizsszemek közt, zöldborsó, kukorica és apró kockákra vágott sárgarépa. A rizs pergő, de néhány kisebb, villával könnyen szétnyomható csomót tartalmaz. A tartármártás szürkésfehér, sok fekete, kisebb-nagyobb fűszerszemcsével tarkított. |
Állomány: |
A hal kellően átsült, rostokra szétesik, de mégis nehezen rágható „lisztes” hatású. A panír réteg túl vastag, visszapuhult. A rizs puhára főtt, pergő, a borsó héja kissé kemény, a répa túl puha. A tartármártás sűrűn folyó, csomómentes. |
Illat: |
A halnál főleg a panír illata érezhető. A zöldséges rizs enyhén gabona illatú, a zöldségek illata dominál. A tartár kellemes, savanykás illatú, jellegének megfelelő. |
Íz: |
A hal fűszerszegény, íztelen, gyengén hal ízű. A zöldséges rizs jellegének megfelelő, a zöldségek íze dominál, idegen íztől mentes. A tartármártás kellemes, savanykás, ízletes. A hal gyenge íze lerontja az összhatást. |
Részletes összetétel/ anyaghányad: |
Gomba leves csiperke tejföl 20% Napraforgóolaj Búzaliszt Vöröshagyma Petrezselyemzöld só jódozott Fűszerpaprika Őrölt fehérbors
A menü Panírozott halfilé, gyorsfagyasztott
Zöldséges rizs rizs Sárgarépa Zöldborsó (mirelit) Kukorica (mirelit) Olaj Só Petrezselyemzöld Tartármártás Majonéz Tejföl 20% Mustár Cukor Friss citromlé Só jódozott Őrölt fehérbors
Feketebors
Csalamádékonzerv |