null Budapest - XIII. kerület - 161. számú vizsgálat - Hunyadi Mátyás Általános Iskola Tálalókonyha

Budapest - XIII. kerület - 161. számú vizsgálat - Hunyadi Mátyás Általános Iskola Tálalókonyha

Budapest - XIII. kerület - 161. számú vizsgálat - Hunyadi Mátyás Általános Iskola Tálalókonyha

161. számú vizsgálat (tálalókonyha)

A mintavétel helye:
Hunyadi Mátyás Általános Iskola Tálalókonyha (1138. Budapest Karikás Frigyes u. 3.)

A menü minősítése:

ÁTLAGOS 14,2 pont

 

 

Menü: Paradicsomleves, Currys csirke petrezselymes burgonyával, káposztasaláta

Foto technikai okok miatt nem feltölthető

 

Mintavétel ideje: 2018. november 21.

Mintavételi alap: 485 adag
A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 7-14 év

Főzőkonyha:

Kinder K&F Vendéglátóipari Kft.

(1138. Budapest, Karikás Frigyes u. 3.)

 

Részletes érzékszervi minősítés:

Paradicsomleves (2,5 dl/adag)

Külső megjelenés: Kevésbé élénk narancsos-piros lében sok betütészta, tetején zsírcseppek, néhány zöldfűszer látható.
Állomány: A leves homogén, sűrítés egynemű, csomómentes, síma.A betütészta puha, kissé szétfőtt.
Illat:

Kevésbé harmonikus, kissé aromaszegény, édeskés-savanykás, a paradicsom illata gyengén érezhető.

Íz: A paradicsom íze kevésbé dominál, kissé túl édes, de jellegének megfelelően savanykás. Összhatásában kevésbé aromás.

 

 

 

 

 

 

 

Currys csirke petrezselymes burgonyával (1 db + 0,25 dl/adag)

Külső megjelenés: Erősebben sárga színű, különböző méretű és alakú, kevésbé jól tisztított főtt burgonyán sok zöldfűszer látható. A két eltérő méretű világos-drappos rózsaszínű, 0,5 cm vastag hússzeleten krémszínű réteg, mellette viszonylag sok, zöldes-sárga színű olaj sok fűszerszemcsével. Nem tetszetős.
Állomány: A burgonya puha, töredezett, kissé túlfőtt.A hússzelet jellegzetesen száraz, szálkás, a felületen lévő fűszeres massza puha. csontszilánkot nem tartalmaz.
Illat:

A burgonya illata nem harmonizál a petrezselyem illatával, kissé állott, nem friss, nem tiszta. Élvezeti értéke csökkent. A hús fűszerezésében a fokhagyma dominál, a curry jól érezhető. Nem harmonikus.

Íz: A burgonya aromaszegény, nem harmonikus, nem teljesen tiszta. Élvezeti értéke csökkent. A hús fűszerezésében a fokhagyma dominál, mellette a curry és bors jól érezhető. összhatásában kevésbé harmonikus, kissé kesernyés.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Káposztasaláta (0,05 dkg/adag)

Külső megjelenés: Halványsárga színű, különböző vastagságúra és hosszúságúra darabolt, kissé szecskás, kártevőktől mentes fehérkáposzta szeletek.Alján kevés opálos lé található. Nem túl tetszetős.
Állomány: Ropogós, friss, nem állott.
Illat:

Jellegzetesen savanykás-édeskés. Nem harmonikus. Az édesítőszer illata erősen kiérződik.

Íz: Nem harmonikus, kissé aromaszegény, édeskés-savanykás, kevésbé fűszeres. Az édesítőszer intenzív utóíze érezhető, amely rontja az összhatást.

 

 

 

 

 

 

 

Részletes összetétel/anyaghányad:

Anyaghányadnyilvántartást nem érkezett be.


Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >