Budapest XIII.ker.-124.számú vizsgálat-Herman Ottó Általános Iskola
Budapest XIII.ker.-124.számú vizsgálat-Herman Ottó Általános Iskola
124.számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):
Herman Ottó Általános Iskola (1137 Budapest, Radnóti Miklós u. 35.)
A menü minősítése:
kiválóan megfelelt |
átlag feletti |
átlagos |
ÁTLAG ALATTI |
nem |
Mintavétel ideje: 2015.12.08. Napi adag: 262 adag/ebéd Főzőkonyha: Diák és Munkahelyi Vendéglátó Kft. (1157 Budapest, Árendás köz 4-6.) |
|
Részletes érzékszervi minősítés:
Zöldségleves (200 ml/adag)
Külső megjelenés: |
Halványsárga színű, szinte tükrösen tiszta lében, nagyon eltérő alakú és méretű sárga és fehérrépa, karalábé és zeller darabok, vegyes formájú, apró tészta és sok zöldfűszerlevél darabka látható. A zöldségek között akad kevésbé jól tisztított darab is. A lé tetején fakósárga zsírcseppek, alján fűszerszemcsék találhatók. |
Állomány: |
A lé hígan folyó. A tészta és a zöldségek túlpuhák, sok szétfőtt, apró répafoszlány látható. |
Illat: |
Az ételízesítő illata mellett a zöldségek, fűszerek nem kellően érvényesülnek. |
Íz: |
Kissé jellegtelen, gyengén fűszeres, a zöldségek ízét elnyomja az ételízesítő. Ízhatása nem kellően harmonikus. |
Paradicsomos káposzta (200 g/adag) köményes sülttel (80 g/adag)
Külső megjelenés: |
Narancspiros, sűrű mártásban kissé szecskásan aprított, változó méretű káposzta csíkok és fekete fűszerszemcsék láthatók. Világosdrapp színű, kb.8x3 cm nagyságú, 0,5 cm vastagságú hússzelet, szélén vékony, barna kéreg, némi fűszerrel megszórva. |
Állomány: |
A főzelék kellő mértékben besűrített, csomótól mentes. A káposzta egyenletesen puhára főtt. A hús zsíradékot nem tartalmaz, jól átsült. Rugalmasan puha, száraz, rostos. |
Illat: |
A főzelék jellegzetesen savanykás, paradicsomos, a káposzta szaga nem túl intenzív. A hús fűszer és aromaszegény. Tiszta, párolthúsra jellemző illatú. Elnevezésével ellentétben köményes illat nem érezhető. |
Íz: |
Jellegzetes paradicsomos, savanykás, édeskés, káposztás ízű főzelék. A húson kömény íz nem érezhető, kérgén enyhén fűszeres, sültre jellemző pörzsanyag nem képződött, inkább párolt húsra jellemző. |
Részletes összetétel/ anyaghányad: |
Zöldségleves levestészta fekete bors, őrölt só delikát gyökér karalábé petrezselyem zöld
Paradicsomos káposzta káposzta só liszt kristálycukor vöröshagyma sűrített paradicsompüré étolaj
Köményes sült sertéskaraj vaj mustár só bors, őrölt kömény, őrölt |