null Budapest - XII. kerület - 162. számú vizsgálat - Németvölgyi Általános Iskola Tálalókonyha

Budapest - XII. kerület - 162. számú vizsgálat - Németvölgyi Általános Iskola Tálalókonyha

Budapest - XII. kerület - 162. számú vizsgálat - Németvölgyi Általános Iskola Tálalókonyha

 

 

162. számú vizsgálat (tálalókonyha)

A mintavétel helye:
Németvölgyi Általános Iskola Tálalókonyha
(1126, Budapest,Németvölgyi út 42-46.)

A menü minősítése:

KIVÁLÓAN MEGFELELT 18,7 pont

 

 

Menü: Zöldborsóleves májgombóccal, császármorzsa baracklekvár öntettel

Foto: 

Mintavétel ideje: 2019. március 25.

Mintavételi alap: 356 adag

A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 7-14 év

A főzőkonyha neve, címe:
NFH Gasztro Kft. Főzőkonyha
(1121 Budapest Konkoly-Thege út 29-31.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Zöldborsóleves májgombóccal (2,5 dl/adag)

Külső megjelenés: A sárgás-zöldes színű, opálos alaplében sok drappos-szürke nagyméretű májgombóc, jellemző színű, különböző méretű sárgarépa karika, fehér zöldségkocka és zöldborsó látható. a leves tetején apró, világos zsiradékcseppek gyöngyöznek és zöldfűszerdarabok láthatók. nem tól tetszetős a leves alján lévő viszonylag nagy mennyiségű zöldség és májgombóc törmelék miatt.
Állomány: A leves hígan folyó, megfelelő sűrűségű, a zöldségek kissé túlfőttek, a zöldborsó vegyes állományú, a májgombóc jellemző rugalmas, puha, a sűrítés csomómentes.
Illat:

A leves erőteljes májgombóc illatú, kevésbé harmonikus. A zöldségek illata gyengén érződik, ételízesítőre emlékeztető illat érezhető.

Íz: A zöldségek íze gyengén, az ételízesítő intenzíven érződik, a májgombóc borsos, az étel összhatásában kevésbé harmonikus.

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

Császármorzsa baracklekvár öntettel (25 dkg + 5 dkg /adag)

 

Külső megjelenés: Közel egyforma méretű, enyhén morzsálódó, aranybarnától a világosbarnáig terjedő császármorzsa,enyhén pirított foltokkal. tetszetős megjelenésű, étvágygerjesztő. Az öntet sárgabarackra jellemzően élénk narancssárga színű, csomómentes. összhatásában tetszetős megjelenésű.
Állomány: A császármorzsa rugalmas, csomómentes, egyenletesen átsült, szájban omlik, könnyen rágható. Az öntet sűrűn folyó, a felhasznált gyümölcs rostjai jól láthatók.
Illat:

A császármorzsa illata jellegzetes, harmonikus, édeskés. Az öntet sárgabarackra jellemző, harmonikus, savanykás.

Íz: A császármorzsa harmonikus, jellegzetes, megfelelően édesített. Az öntet sárgabarack lekvárra jellemzően savanykás, édeskés. Összhatásában harmonikus, a morzsa és a lekváregymást kiegészítve érik el az ételre jellemző ízhatást.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alma (1 db /adag)

Külső megjelenés: Az alma megfelelően érett, ép, egészséges, bordós-pirosas-narancsos színű. Tiszta felületű kártevőtől mentes.
Állomány: Az alma megfelelően érett, ropogós, lédús. A gyümölcs héja kissé kemény, nehezen rágható.
Illat:

Az alma jellegztes, savanykás, aromás, édeskés, tiszta.

Íz: Aromás, jellegzetesen savanykás, kevésbé édes ízű alma.

 

 

 

 

 

 

Részletes összetétel/anyaghányad:

Zöldborsóleves májgombóccal:

  • Étolaj
  • Búzaliszt
  • Májgombóc, mirelit
  • Petrezselyem, friss
  • Pirospaprika
  • Sárgarépa kocka
  • Só, jódozott
  • Zeller kocka, mirelit
  • Zöldborsó, mirelit 

Császármorzsa baracklekvár öntettel:

  • Étolaj
  • Császármorzsa, mirelit
  • Extradzsem

Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >