Budapest - XII. kerület - 162. számú vizsgálat - Németvölgyi Általános Iskola Tálalókonyha
Budapest - XII. kerület - 162. számú vizsgálat - Németvölgyi Általános Iskola Tálalókonyha
162. számú vizsgálat (tálalókonyha)
A mintavétel helye:
Németvölgyi Általános Iskola Tálalókonyha
(1126, Budapest,Németvölgyi út 42-46.)
A menü minősítése:
KIVÁLÓAN MEGFELELT | 18,7 pont |
Menü: Zöldborsóleves májgombóccal, császármorzsa baracklekvár öntettel
Foto:
Mintavétel ideje: 2019. március 25.
Mintavételi alap: 356 adag
A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 7-14 év
A főzőkonyha neve, címe:
NFH Gasztro Kft. Főzőkonyha
(1121 Budapest Konkoly-Thege út 29-31.)
Részletes érzékszervi minősítés:
Zöldborsóleves májgombóccal (2,5 dl/adag)
Külső megjelenés: | A sárgás-zöldes színű, opálos alaplében sok drappos-szürke nagyméretű májgombóc, jellemző színű, különböző méretű sárgarépa karika, fehér zöldségkocka és zöldborsó látható. a leves tetején apró, világos zsiradékcseppek gyöngyöznek és zöldfűszerdarabok láthatók. nem tól tetszetős a leves alján lévő viszonylag nagy mennyiségű zöldség és májgombóc törmelék miatt. |
Állomány: | A leves hígan folyó, megfelelő sűrűségű, a zöldségek kissé túlfőttek, a zöldborsó vegyes állományú, a májgombóc jellemző rugalmas, puha, a sűrítés csomómentes. |
Illat: |
A leves erőteljes májgombóc illatú, kevésbé harmonikus. A zöldségek illata gyengén érződik, ételízesítőre emlékeztető illat érezhető. |
Íz: | A zöldségek íze gyengén, az ételízesítő intenzíven érződik, a májgombóc borsos, az étel összhatásában kevésbé harmonikus. |
Császármorzsa baracklekvár öntettel (25 dkg + 5 dkg /adag)
Külső megjelenés: | Közel egyforma méretű, enyhén morzsálódó, aranybarnától a világosbarnáig terjedő császármorzsa,enyhén pirított foltokkal. tetszetős megjelenésű, étvágygerjesztő. Az öntet sárgabarackra jellemzően élénk narancssárga színű, csomómentes. összhatásában tetszetős megjelenésű. |
Állomány: | A császármorzsa rugalmas, csomómentes, egyenletesen átsült, szájban omlik, könnyen rágható. Az öntet sűrűn folyó, a felhasznált gyümölcs rostjai jól láthatók. |
Illat: |
A császármorzsa illata jellegzetes, harmonikus, édeskés. Az öntet sárgabarackra jellemző, harmonikus, savanykás. |
Íz: | A császármorzsa harmonikus, jellegzetes, megfelelően édesített. Az öntet sárgabarack lekvárra jellemzően savanykás, édeskés. Összhatásában harmonikus, a morzsa és a lekváregymást kiegészítve érik el az ételre jellemző ízhatást. |
Alma (1 db /adag)
Külső megjelenés: | Az alma megfelelően érett, ép, egészséges, bordós-pirosas-narancsos színű. Tiszta felületű kártevőtől mentes. |
Állomány: | Az alma megfelelően érett, ropogós, lédús. A gyümölcs héja kissé kemény, nehezen rágható. |
Illat: |
Az alma jellegztes, savanykás, aromás, édeskés, tiszta. |
Íz: | Aromás, jellegzetesen savanykás, kevésbé édes ízű alma. |
Részletes összetétel/anyaghányad:
Zöldborsóleves májgombóccal:
- Étolaj
- Búzaliszt
- Májgombóc, mirelit
- Petrezselyem, friss
- Pirospaprika
- Sárgarépa kocka
- Só, jódozott
- Zeller kocka, mirelit
- Zöldborsó, mirelit
Császármorzsa baracklekvár öntettel:
- Étolaj
- Császármorzsa, mirelit
- Extradzsem