null Budapest- 8. vizsgálat - XIV. kerület - ELTE Radnóti Miklós Gyakorló Általános Iskola és Gyakorló Gimnázium

Budapest- 8. vizsgálat - XIV. kerület - ELTE Radnóti Miklós Gyakorló Általános Iskola és Gyakorló Gimnázium

Budapest- 8. vizsgálat - XIV. kerület - ELTE Radnóti Miklós Gyakorló Általános Iskola és Gyakorló Gimnázium

8. számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):
ELTE Radnóti Miklós Gyakorló Általános Iskola és Gyakorló Gimnázium (1146 Budapest, Cházár András u. 10.)

A menü minősítése:

kiválóan
megfelelt

ÁTLAG
FELETTI

átlagos

átlag
alatti

nem
megfelelő

 

Menü: Húsgaluska leves, paraj főzelék, főtt burgonya, tojás, alma

Mintavétel ideje: 2013. január 24.
Napi adag: 378 adag

Főzőkonyha: Elamen Kereskedelmi és Vendéglátó Zrt.
(Budapest XIV. Ker., Cházár u. 6.)

 

Részletes érzékszervi minősítés:

Húsgaluska leves (0,4 l/adag)

Külső megjelenés:

Kissé opálos, aranysárga lében fehér- és sárgarépa hasábok, karalábé, piros pritaminpaprika darabkák, sok eltérő méretű húsgombóc, apróra vágott zöldfűszerek. Tetején apró zsírcseppek, alján fekete borsszemcsék.

Állomány:

A zöldségek és a húsgombóc kellően puha, a lé hígan folyó, enyhén opálos.

Illat:

Jellegének megfelelő, tiszta.

Íz:

Kellemesen sós, harmonikus, aromás. Tiszta, idegen íztől mentes.

Részletes összetétel:

  • Liszt
  • Zsemlemorzsa
  • Tojás
  • Búzadara
  • Húsleves zöldség (mirelit)
  • Majoranna
  • Bors (fekete)
  • Ételízesítő
  • Olaj – vénusz
  • Petrezselyemzöld
  • Zellerzöld
  • Sárgarépa (tisztított)
  • Vöröshagyma (tisztított)
  • Sertés (apróhús)

 

Paraj főzelék (0,3 l/adag)

Külső megjelenés:

Zöld színű sűrű mártás, benne sötétzöld aprított parajlevélkékkel.

Állomány:

Sűrűn folyó, csomómentes.

Illat:

Kissé jellegtelen, aromaszegény.

Íz:

Kissé jellegtelen, gyengén felismerhető, enyhén kesernyés.

Részletes összetétel:

  • Parajkrém (mirelit)
  • Tej 2,8%
  • Fokhagyma

 

Főtt burgonya, tojás (0,12 kg/adag főtt burgonya + 1 db tojás)

Külső megjelenés:

Eltérő méretű, a kis darabkától az egész burgonyáig terjedő méretű főtt burgonya, 1 db egész tojással.

Állomány:

A burgonya kellően puha, a tojás keményre főzött.

Illat:

Jellegének megfelelő, tiszta, idegen szagtól mentes.

Íz:

Jellegének megfelelő, idegen íztől mentes.

Részletes összetétel:

  • Parajkrém (mirelit)
  • Tej 2,8%
  • fokhagyma

 

Alma (1db/adag)

Külső megjelenés:

1 db kb. 6,5 cm átmérőjű egész piros alma. Ép, ütődéstől, romlásra utaló jelektől mentes. A héja enyhén ráncos.

Állomány:

Kissé kásás,nem hersegően ropogós. Héja kissé nehezebben rágható.

Illat:

Kellemes, savanykás, idegen illattól mentes.

Íz:

Kevésbé aromás, kissé jellegtelen. Nem savanykás, inkább édeskés.

 


Friss hírek

2024. november 5, kedd

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Tovább >

2024. október 16, szerda

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.10.16.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >