null Budapest- 79.vizsgálat - XIII. kerület - Mándy Iván Szakképző Iskola

Budapest- 79.vizsgálat - XIII. kerület - Mándy Iván Szakképző Iskola

Budapest- 79.vizsgálat - XIII. kerület - Mándy Iván Szakképző Iskola

79. számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):
Mándy Iván Szakképző Iskola (1134 Budapest, Róbert Károly körút 49-51.)

A menü minősítése:

kiválóan
megfelelt

átlag feletti

átlagos

ÁTLAG
ALATTI

nem
megfelelő

Menü:Tarhonyaleves, Sült tarja, Zöldbab főzelék

Mintavétel ideje: 2013. november 19.
Napi adag: 27 adag/ebéd

Főzőkonyha:Julienne Kft. (1165 Budapest, Újszász u. 45/b „O” épület)

Részletes érzékszervi minősítés:

Tarhonyaleves (0,4 l/adag)

Külső megjelenés:

Fűszerpaprikától barnás-pirosra színezett híg lében pirított gépi tarhonya, különböző méretű burgonyakockák, paprika és paradicsom foszlányok,

apró szalonnadarabkák és zöldfűszer levelek. Alján fűszerszemcsék, tetején piros zsírcseppek.

Állomány:

A lé hígan folyó. A tarhonya túl puha, szétázott. A burgonya kellően átfőtt.

Illat:

Fűszeres, kissé zsíros szag, nem teljesen harmonikus.

Íz:

A túlpirult szalonna íze érezhető, erősen borsos, sós. Zsíros ízhatású. Nem kellően harmonikus.

Részletes összetétel:

  • tisztított burgonya kocka
  • tarhonya (búzaliszt, tojás, ivóvíz)
  • gyorsfagyasztott lecsóalap (60 % TV paprika, 40 % paradicsomkocka)
  • füstölt kenyérszalonna
  • csemege fűszerpaprika
  • fokhagyma
  • liszt
  • vöröshagyma
  • napraforgó étolaj
  • só, ételízesítő
  • cukor
  • ízfokozók (nátrium-glutamát, nátrium-inozinát, nátrium-guanilát)
  • szárított zöldségek (6,8 %) (sárgarépa, vöröshagyma, pasztrenák)
  • dextróz
  • kukoricakeményítő
  • petrezselyemlevél
  • növényi olaj (pálma)
  • kurkuma, színezék (riboflavin), aromák.

Sült tarja (1 szelet/adag)

Külső megjelenés:

1 db, kisebb szelet, sötétbarna színű, kb. 1 cm vastagságú, mindkét oldalán fűszerezett, kevés mártástól borított hús. Néhány apró, túlsült fekete folt látható.

Állomány:

A hús kissé száraz, rágós, nem kellően puha, kevésbé lédús. Gondosan tisztított, sem mócsingos, sem zsíros rész nem látható.

Illat:

Fűszeres, kissé zsíros szag, nem teljesen harmonikus, kissé jellegtelen.

Íz:

Enyhén sós, kellemesen fűszeres. Néhol foltokban kissé égett, kesernyés ízű. Nem kellően harmonikus.

Részletes összetétel:

  • sertés tarja
  • liszt
  • napraforgó étolaj
  • füstölt kenyérszalonna
  • fokhagyma
  • őrölt fekete bors
  • sűrített paradicsom
  • őrölt kömény
  • csemege fűszerpaprika 

Zöldbab főzelék (0,4 l/adag)

Külső megjelenés:

Fűszerpaprikától pirosra színezett, sűrű főzelékben közel azonos méretű sárgahüvelyű zöldbab darabok, zöldfűszerek, apró fekete és piros fűszerszemcsék.

Állomány:

A főzőlé besűrítése kellő mértékű, de több kisebb csomót tartalmaz. A bab túlzottan puha.

Illat:

Savanykás, kevésbé harmonikus.

Íz:

Kissé sós, savanykás, jellegtelen, nem harmonikus az összhatás.

Részletes összetétel:

  • gyorsfagyasztott sárgahüvelyű zöldbab
  • liszt
  • tejföl
  • petrezselyem zöld
  • cukor
  • vöröshagyma
  • napraforgó étolaj
  • gyorsfagyasztott zúzott fokhagyma ecet
  • csemege fűszerpaprika
  • só, ételízesítő (só, cukor, ízfokozók (nátrium-glutamát, nátrium-inozinát, nátrium-guanilát)
  • szárított zöldségek (6,8 %) (sárgarépa, vöröshagyma, pasztrenák)
  • dextróz
  • kukoricakeményítő
  • petrezselyemlevél
  • növényi olaj (pálma)
  • kurkuma, színezék (riboflavin), aromák 

Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >