null Budapest- 6. vizsgálat - XIII. kerület - Zöldág Tagóvoda

Budapest- 6. vizsgálat - XIII. kerület - Zöldág Tagóvoda

Budapest- 6. vizsgálat - XIII. kerület - Zöldág Tagóvoda

6. számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):
Zöldág Tagóvoda (1133 Budapest, Kárpát u. 25.)

A menü minősítése:

kiválóan
megfelelt

átlag
feletti

ÁTLAGOS

átlag
alatti

nem
megfelelő

 

Menü: Sóska mártás, 1/2 burgonya, sertés sült, nápolyi

Mintavétel ideje: 2013. január 22.
Napi adag: 188 adag ebéd

Főzőkonyha: Kinder F. és K. Vendéglátó Kft.
(Budapest XIII. Ker., Karikás F. u. 3.)

 

Részletes érzékszervi minősítés:

Sóska mártás, 1/2 adag főtt burgonya (0,2 l/adag sóska mártás + 0,12 kg/adag burgonya)

Külső megjelenés:

Zöld színű sóskamártás, különböző méretű főtt krumpli kockákkal. A mártásban sötétebb-zöld sóskalevél darabkák felismerhetők.

Állomány:

A mártás sűrűn folyó, csomómentes.

Illat:

Kellemes, tiszta, jellegének megfelelő.

Íz:

Savanyú, édes, nem harmonikus, nem kellemes. A krumpli kellemesen sós.

Részletes összetétel:

  • Kristálycukor
  • Liszt
  • Tej (2,8%)
  • Tejföl
  • Napraforgó olaj
  • Fokhagyma
  • Mirelit sóska
  • Tisztított burgonya

 

Sertés sült (1 db/adag)

Külső megjelenés:

Fél szelet vékonyra vágott, drappos-barnás színű hús.

Állomány:

Száraz, szálkás, rágós.

Illat:

Kellemes, tiszta, jellegzetes.

Íz:

Kellemes, tiszta, harmonikus, idegen íztől mentes.

Részletes összetétel:

Sertés comb

 


Friss hírek

2025. április 22, kedd

Tanúsító szervezet elismerése

Magyarországon az Öko EK rendelet által előírt ellenőrzési rendszer keretén belül két tanúsító szervezet ellenőrzése alatt tevékenykedhetnek az ökológiai gazdálkodást folytatni kívánó gazdálkodók. A 34/2013. VM rendelet alapján az ökológiai termelés, feldolgozás, forgalmazás ellenőrzési és tanúsítási tevékenység végzésére a NÉBIH jogosult tanúsító szervezetet elismerni.

Tovább >

2025. március 31, hétfő

Közlemény elveszett „zöld könyvekről” (2025.03.31.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >