Budapest- 43. vizsgálat - XIV. kerület - Napraforgó Óvoda
Budapest- 43. vizsgálat - XIV. kerület - Napraforgó Óvoda
43. számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):
Napraforgó Óvoda (Budapest XIV., Emma u. 18.)
A menü minősítése:
kiválóan |
átlag |
ÁTLAGOS |
átlag |
nem |
|
Menü: Zöldborsó leves, tarhonyás hús, cékla saláta Mintavétel ideje: 2013. február 27. Főzőkonyha: Sodexo Magyarország Kft. |
|
Részletes érzékszervi minősítés:
Zöldborsó leves (0,2 l/adag)
Külső megjelenés: |
Fűszerpaprikától pirosas barnára színezett lében zöldborsószemek, fogaskeréktészta, zöldfűszerek, bors- és paprikaszemcsék. Tetején narancsszínű zsírcseppek. |
Állomány: |
Rántással sűrített opálos lé. A borsó konzervborsó jellegű. A tészta túl puha, helyenként csomókba összeragadt. |
Illat: |
Jellegtelen, gyenge, kevésbé aromás. |
Íz: |
Jellegének megfelelő, de gyenge, kevésbé fűszeres. |
Részletes összetétel: |
|
Tarhonyás hús (0,25 l/adag)
Külső megjelenés: |
Pirosas barna színű, egyenletes nagyságú gépi tarhonya eltérő méretű húsdarabokkal keverve. Néhány paprika héj is látható. |
Állomány: |
A hús is a tarhonya is jellegének megfelelően puha, átfőtt. |
Illat: |
Termékre jellemző, de kissé gyenge. |
Íz: |
Elnevezésnek megfelelő, de kevésbé fűszeres, kissé aromaszegény. |
Részletes összetétel: |
|
Cékla saláta (0,05 l/adag)
Külső megjelenés: |
Céklavörös színű, közel egyenletes vastagságú, különböző méretű, hullámos felületű céklaszeletek. |
Állomány: |
Kellően átfőtt, de nem túl puha. |
Illat: |
Erősen földszagú. |
Íz: |
Termére jellemző, savanykás, de kevésbé fűszeres, kevésbé harmonikus, „földízű”. |
Részletes összetétel: |
Konzerv cékla saláta |