Budapest- 32. vizsgálat - XXII. kerület - Baross Gábor Általános Iskola
Budapest- 32. vizsgálat - XXII. kerület - Baross Gábor Általános Iskola
32. számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):
Baross Gábor Általános Iskola (Budapest, XXII. kerület, Dózsa Gy. út 84-94.)
A menü minősítése:
kiválóan |
ÁTLAG |
átlagos |
átlag |
nem |
|
Menü: Szárazbabfőzelék, zöldséges vagdalt, túrókocka Mintavétel ideje: 2013. február 12. Főzőkonyha: Pensio Minőségi Közétkeztetés Kft. (Budakeszi Erdő befejező konyha) |
|
Részletes érzékszervi minősítés:
Szárazbabfőzelék (0,4 l/adag)
Külső megjelenés: |
Fakóbarna, sűrű, fényes főzelék. Benne sok, közepes méretű közel egyenletesen barna babszem. Néhány törött szem látható. |
Állomány: |
A főzőlé kellően besűrített, csomómentes. A bab puha. |
Illat: |
Jellegzetes, savanykás, tiszta. Illatában a babérlevél illata érződik. |
Íz: |
Termékre jellemző, kellemes, aromás, tiszta. |
Részletes összetétel: |
|
Zöldséges vagdalt (1 darab/adag)
Külső megjelenés: |
Kb. 8,5x6x2 cm-s, lapított, ovális alakú, sötétbarnára sült vagdalt. Belseje pirospaprikától színezett. Apró sárgarépa szeletkék láthatóak. |
Állomány: |
Apróra darált, szinte pépes. Kellően átsült. |
Illat: |
Kellemes, aromás, fűszeres. |
Íz: |
Kellemesen sós, fűszeres, aromás. Harmonikus, ízletes. |
Részletes összetétel: |
|
Túró kocka (1 darab/adag)
Külső megjelenés: |
5x6x4 cm-s hasáb alakú sütemény. 2 réteg sárga piskóta között fehér krémréteg. Teteje porcukorral szórt. |
Állomány: |
A piskóta laza, puha. A krém lágy, habos. |
Illat: |
Illatában a citrom, a piskóta és a túró illata érződik. Kellemes, tiszta. |
Íz: |
A piskóta kellemes, a krém vajízű, a túró íze kevésbé érződik. Enyhén citromos. Nem teljesen harmonikus. |
Részletes összetétel: |
|