Budapest - 101. vizsgálat - XIV. kerület - Hermann Ottó Általános Iskola
Budapest - 101. vizsgálat - XIV. kerület - Hermann Ottó Általános Iskola
101. számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):
Hermann Ottó Általános Iskola (1149 Budapest, Egressy út 69.)
A menü minősítése:
kiválóan |
átlag feletti |
ÁTLAGOS |
átlag |
nem |
Menü: Gombakrém leves, pirított kenyérkocka, Lecsós pulykaragu, Tarhonya Mintavétel ideje: 2014. július 21. Főzőkonyha: Hungast Mecsek Kft. Hunyadvár Konyha (1165 Budapest, Hunyadvári u. 2-4.) |
Részletes érzékszervi minősítés:
Gombakrém leves (0,3 l/adag)
Külső megjelenés: |
Szürkésbarna színű, zöldes árnyalatú, nem átlátszó lében, barna gombafoszlányok, zöldfűszer levéldarabkák. Tetején világossárga zsírcseppek, alján fekete fűszerszemcsék. |
Állomány: |
A lé kevésbé krémes állagú. A gombafoszlányok jellegzetesen, rugalmasan puha állagúak. |
Illat: |
Kellemes, gombára jellemző, enyhén borsos, fűszeres. |
Íz: |
Nem túl sós, harmonikusan fűszerezett, a gomba íze kellően érvényesül. Aromás, ízletes leves. |
Pirított kenyérkocka (0,01 kg/adag)
Külső megjelenés: |
Közel azonos méretű, kb. 1,5x1,5 cm nagyságú, gyengén pirított, héjas kenyérkockák. Közel egyenletes színeloszlású, világosdrapp színű. |
Állomány: |
Ropogós,kemény, száraz. |
Illat: |
Kissé jellegtelen, gyenge pirított kenyér illatú. |
Íz: |
Enyhén pirított kenyérre jellemző, kissé savanykás. |
Lecsós pulykaragu (0,15 kg/adag)
Külső megjelenés: |
Fűszerpaprikától pirosra színezett híg szaftban eltérő méretű és alakú nem kellő gondossággal tisztított húsdarabok, apró hagymakockák és zöldpaprika szeletek láthatók. Alján fekete fűszerszemcsék, tetején sok narancs piros zsír található. |
Állomány: |
A viszonylag hígan folyó szaft zavaros, zsíros. A hús vegyes állományú, egy része száraz, omlós, néhány zsíros, mócsingos részeket tartalmaz. |
Illat: |
Pörköltes, paprikás, paradicsomos, hagymás, enyhén savanykás szaga van. |
Íz: |
Savanykás, pörköltes-lecsós, enyhén fűszeres, zsíros, nem teljesen harmonikus. |
Tarhonya (0,2 kg/adag)
Külső megjelenés: |
Egyenetlenül pirított, világosdrapptól sötétbarnáig terjedő színárnyalatú gépi tarhonya. Néhány szem túlpirított. Több nagyobb csomóba összeálló. |
Állomány: |
Az összetapadt csomók nyomásra sem esnek szét. Puha, rugalmas, nem szétfőtt. |
Illat: |
Jellegzetes főtt gabonaillatú. Enyhén érezhető a kissé túlpirított szag. |
Íz: |
Kissé túlpirított, egyébként jellegzetes főtt tészta ízű. |
Részletes összetétel/anyaghányad: |
Gombakrém leves Gyorsfagyasztott, szeletelt gomba, liszt, napraforgó étolaj, vöröshagyma, főzőtejszín, szerecsendió, bors, Delikát ételízesítő (szárított zöldségek, só, ízfokozó:nátrium-glutamát)
Pirított kenyérkocka Búzaliszt, víz, élesztő, só
Lecsós pulykaragu Pulyka felsőcomb filé, napraforgó étolaj, vöröshagyma, natúr lecsó konzerv, só, bors, csemege őrölt fűszerpaprika
Tarhonya Tarhonya (liszt, tojás, víz), vöröshagyma, só, bors, csemege fűszerpaprika |