Budapest- 100. vizsgálat - XIII. kerület - Honvéd Sport Egyesület Nyári Tábor
Budapest- 100. vizsgálat - XIII. kerület - Honvéd Sport Egyesület Nyári Tábor
100. számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):
Honvéd Sport Egyesület Nyári Tábor (1134 Budapest, Dózsa György út 63.)
A menü minősítése:
kiválóan |
ÁTLAG FELETTI |
átlagos |
átlag |
nem |
|
Menü: Paradicsomleves, Sült csirkemell, Párolt rizs, Vegyes saláta Mintavétel ideje: 2014. június 19. Főzőkonyha: Gasztro-Sivár Vendéglátó Kft. (XIII. ker. Budapest, Hajdú u. 18-22.) |
|
Részletes érzékszervi minősítés:
Paradicsomleves (0,2 l/adag)
Külső megjelenés: |
Sötétpiros színű leves, sok betűtésztával. Tetején narancs piros zsírcseppek. |
Állomány: |
Viszonylag hígan folyó lé, puha túlfőtt tészta. |
Illat: |
Savanykás, jellegzetes paradicsomos, tiszta. |
Íz: |
Édeskés-savanykás, kellően fűszeres, kellemes. |
Részletes összetétel: |
|
Sült csirkemell (0,1 kg/adag)
Külső megjelenés: |
Kisméretű, vékony csirkemell „érmék”, színes fűszerkeverékkel megszórva drappos-barnásra pirítva. |
Állomány: |
Csirkemellre jellemzően száraz, „szálkás”, nem szaftos, omlós, de kellően átsült, puha |
Illat: |
Fűszeres, kellemes sült hús illatú. |
Íz: |
Kellemesen sós, fűszeres, aromás. |
Részletes összetétel: |
|
Párolt rizs (0,1 kg/adag)
Külső megjelenés: |
Világos drapptól sötétebb drappig terjedő színárnyalatú, matt felületű, hosszúszemű párolt rizs. Több törött szemet tartalmaz. |
Állomány: |
Puha, rugalmas, kissé tapadós, nem pergős. Kisebb-nagyobb, ujjak közt szétnyomható csomót tartalmaz. |
Illat: |
Jellegzetes gabonaillatú, enyhén pirított. |
Íz: |
Kellemesen sós, jellegének megfelelő tiszta, harmonikus. |
Részletes összetétel: |
|
Vegyes saláta (0,05 kg/adag)
Külső megjelenés: |
Halványzöld, kisebb darabokra tépett salátalevél, kevés sárgarépa- és káposztacsík, néhány negyedelt uborka szelet, és lilahagyma kocka barackrózsaszínű öntetben. |
Állomány: |
A zöldségek ropogósak, a dresszing sűrűn folyó. |
Illat: |
Enyhén savanykás, friss, tiszta, a fejes saláta illata dominál. |
Íz: |
Enyhén savanykás-édeskés, a friss összetevők íze kellemes, harmonikus összhatást eredményez. |
Részletes összetétel: |
|