Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye - 37. számú vizsgálat - Főzőkonyha - Miskolc
Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye - 37. számú vizsgálat - Főzőkonyha - Miskolc
37. számú vizsgálat
A mintavétel helye:
Főzőkonyha
(3533 Miskolc, Téglagyári utca 2.)
A menü minősítése:
ÁTLAGOS | 13,9 pont |
Menü: Köménymagos rántott leves, levesgyöngy, Zöldséges szárnyas bulgur
Mintavétel ideje: 2023.01.24.
Korosztály: iskolás
Mintavételi alap: 2774 adag
A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe:
Kórház- és Menzaétkeztetés Szolgáltató Zrt.
(1055 Budapest, Markó utca 1/B. II.em 19.)
Részletes érzékszervi minősítés:
Köménymagos rántott leves, levesgyöngy (252,75 g + 9,41 g /adag)
Külső megjelenés: |
Külső megjelenés: | Opálos, zsemlebarna színű alaplé, mely sűrítése homogén, benne piros és fekete fűszerszemcsék, felületén narancssárga színű zsírcseppek láthatók. A levesbetét borsó méretű, közel azonos méretű és alakú gyöngyök. |
Állomány: | Az alaplé sűrítése csomómentes, egyenletes eloszlású, megfelelően sűrű. A levesgyöngy jól sült, ropogós. |
Illat: | Az alaplé illata intenzív, telt, az elnevezéssel harmonizáló fűszer jól felismerhető. A levesgyöngy illata sült, enyhe zsiradék illat érezhető. |
Íz: | Az elnevezéssel harmonizáló, telt, kellemes, fűszeres ízvilágú, a só ízfokozó hatása kellően érvényesül. A levesgyöngy sült, enyhén olajos ízű. |
Zöldséges szárnyas bulgur (183,96 g / adag)
Külső megjelenés: | Kevert egytálétel, mely rizseshúsra emlékeztető megjelenésű. A bulgur szemek felismehetőek, a húsdarabok különböző alakúra, de közel azonos méretűre aprítottak. A felismerhető sárgarépa és zöldborsó szétfőttek. A hús és zöldségek aránya a bulgur mennyiségéhez képest kevés. |
Állomány: | A bulgur szemek átfőttek, puhák, néhány kicsi összeállt szem látható, kissé száraz hatású. A húsdarabok puhák, rágási maradék nincs. A zöldborsó megfőtt, egészben maradt, míg a sárgarápadarabok szétestek. |
Illat: | Kellemes, harmonikus. A zöldséges illat enyhe, inkább a pörköltre emlékeztető illat érvényesül. |
Íz: | A bulgur gabona íze jól érezhető, a zöldségek íze kevésbé érvényesül. |
Részletes összetétel/anyaghányad
Köménymagos rántott leves
- tisztított vöröshagyma, egész, friss
- étolaj
- búzafinomliszt
- só
- őrölt, feketebors
- fűszerpaprika, édes
- köménymag, őrölt
Levesgyöngy
- levesgyöngy
Zöldséges szárnyas bulgur
- petrezselyemzöld, mirelit
- bulgur, száraz
- étolaj
- só, (jódozott)
- friss, csirkecomb filé, egész, bőr nélkül
- lecsó keverék, lédig