null Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye - 159. számú vizsgálat - Miskolc-Diósgyőri Református Általános Iskola és Óvoda főzőkonyha - Miskolc

Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye - 159. számú vizsgálat - Miskolc-Diósgyőri Református Általános Iskola és Óvoda főzőkonyha - Miskolc

Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye - 159. számú vizsgálat - Miskolc-Diósgyőri Református Általános Iskola és Óvoda főzőkonyha - Miskolc

159. számú vizsgálat

A mintavétel helye:
Miskolc-Diósgyőri Református Általános Iskola és Óvoda főzőkonyha
(3535 Miskolc, Erdész utca 1.)

A menü minősítése:

ÁTLAGOS 13,7

Menü: Karfiolleves - zöldséges, Csikós tokány, tésztaköret

Mintavétel ideje: 2022.11.09.

Mintavételi alap : 160 adag

A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe:
Tiszáninneni Református Egyházkerület
(3515 Miskolc-Egyetemváros, Kossuth út 17.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Karfiolleves - zöldséges (239 g /adag)

Külső megjelenés: Aranysárga színű, áttetsző lében kb. 1 x 1 cm-es kockákra vágott sárgarépa, petrezselyemgyökér és burgonya, illetve néhány, különböző méretű karfiolrózsa látható. A levesbetét kocka alakú tészta. A leves felületén apró, narancssárgás színű zsírcsepp látható, és zöldfűszer darabok.
Állomány: Az alaplé hígan folyó, a zöldségek puhára főttek, a karfiol túlpuhult. A levesbetét túlfőtt, összetapadt.
Illat: Illatán a karfiol illata emelkedik ki, a többi zöldség illata gyenge.
Íz: Ízén a karfiol íze emelkedik ki, a többi zöldség íze nem intenzív. A sóhasználat megfelelő.

 

Csikós tokány, tésztaköret (107 g +154 g / adag)

Külső megjelenés: A copfocska tészta törtfehér színű, egyenletes színárnyalatú, ép. A tokány jól zsírtalanított barnás-drappos húsdarabokat és narancssárgásra színezett, paradicsomrostokat és fűszerdarabokat tartalmazó szaftot tartalmaz.
Állomány: A tészta és a hús is átfőtt, a hús rágási maradék nélkül rágható. A szósz sűrűsége jellegének megfelelő, csomómentes.
Illat: A fogáson paprikás, tejfölös illat érezhető, a fogás illat-összhatása harmonikus.
Íz: A fogás összhatása harmonikus, kellemesen savanykás, ízesítésében tejföl, hagyma, bors íze érezhető.


 

Részletes összetétel/ anyaghányad:

Karfiolleves - zöldséges, Csikós tokány, tésztaköret:

  • karfiol, mirelit
  • vöröshagyma
  • sárgarépa, friss
  • gyökér kocka, mirelit
  • tészta, 4 tojásos
  • bors
  • delikát, só nélkül
  • jódozott só, ízesítéshez
  • só, főzéshez
  • petrezselyemzöld, mirelit
  • fűszerpaprika, édes
  • olaj, főzéshez
  • sertéscomb
  • szalonna, füstölt
  • lecso, konzerv
  • tejföl, 20%
  • liszt (finom, rétes)
  • narancs
  • tyúkhúsleves por

 


Friss hírek

2024. november 5, kedd

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Tovább >

2024. október 16, szerda

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.10.16.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >