null Borsod-Abaúj-Zemplén megye - 68. számú vizsgálat - Szendrődi Általános Iskola Főzőkonyha - Szendrőlád

Borsod-Abaúj-Zemplén megye - 68. számú vizsgálat - Szendrődi Általános Iskola Főzőkonyha - Szendrőlád

Borsod-Abaúj-Zemplén megye - 68. számú vizsgálat - Szendrődi Általános Iskola Főzőkonyha - Szendrőlád

68. számú vizsgálat (Főzőkonyha)

A mintavétel helye:
Szendrődi Általános Iskola Főzőkonyha
(3751 Szendrőlád, Völgy út 3)

A menü minősítése:

KIVÁLÓAN MEGFELELT 20,0 pont

 

 

Menü: Lebbencsleves, Zöldborsófőzelék natur csirkemellel és félbarna kenyérrel

 

Mintavétel ideje: 2021. február 02.

Mintavételi alap : 488 adag 

A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 6-12 éves korosztály

A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe:
DMFker Kft.
(3528 Miskolc, Latorca utca 1.)

 

Részletes érzékszervi minősítés:

Lebbencsleves (677 g /adag)

Külső megjelenés:

Áttetsző, tükrös lében különböző méretű és alakú pirított tészta látható. Apróra vágott, jól tisztított burgonya és 1-1 szalonna darab is megtalálható a levesben. Zöldség mentes. A lé tetején apró zsírcseppek úsznak. Tetszetős megjelenésű.

Állomány:

A lé kellően híg, a tészta kellően átfőtt, de nem szétfőtt, a burgonya kellően puha.

Illat:

Jellegzetes, friss, harmonikus, tiszta, aromás lebbencsleves illatú.

Íz:

Kellemes, jellegének megfelelő ízvilágú.

 

 

 

 

 

 

 

 

Zöldborsó főzelék natur csirkemellel (440g + 403 g/adag)

Külső megjelenés:

Narancsos krémszerű, szószban, ép, egész szemű zöldborsó található. A főzelék tetején apró zsírcseppek láthatók. A feltét különböző méretűre darabolt, jól tisztított világos színű, natúr jellegű hús. Tetszetős megjelenésű.

Állomány:

A főzelék selymes, megfelelő sűrűségű, csomómentes. A zöldborsó kellően átfőtt. A hús átfőtt, puha, jellemző állagú.

Illat:

Édeskés zöldborsó illat és friss natúr csirkemell illat jellemzi.

Íz:

Ideális zöldborsó főzelék, harmonikus ízvilágú, hagyományos ízű, házias. A csirkemell friss, zamatos, enyhén fűszeres.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Félbarna kenyér (60g/adag)

Külső megjelenés:

Egy szelet formában sült kenyér. Sötétre sült a felső héj, világos az alsóhéj. A bélzet törtfehér színű, jól lazított, homogén, csomómentes.

Állomány:

Rugalmas, puha, átsült.

Illat:

Jellegzetes, kissé savanykás, aromás, friss kenyér illatú.

Íz:

Jellegének megfelelő, aromás, friss, finom kenyér ízű.

 

 

 

 

 

 

 

 

Részletes összetétel/anyaghányad :

Lebbencsleves

  • fodros nagykocka tészta
  • csemegepaprika
  • lecsó
  • kenyérszalonna
  • feketebors, őrölt
  • fokhagymakrém
  • burgonya
  • ételízesítő

Zöldborsófőzelék

  • zöldborsó, mirelit
  • liszt
  • petrezselyemzöld
  • fehérbors
  • tej, 1,5%
  • tejföl 12%

Natúr csirkemell

  • csirkemellfilé
  • liszt
  • étolaj
  • feketebors, őrölt

Friss hírek

2024. november 5, kedd

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Tovább >

2024. október 16, szerda

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.10.16.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >