null Borsod-Abaúj-Zemplén megye - 67. számú vizsgálat - La Casa Nostra Étterem7 - Ónod

Borsod-Abaúj-Zemplén megye - 67. számú vizsgálat - La Casa Nostra Étterem7 - Ónod

Borsod-Abaúj-Zemplén megye - 67. számú vizsgálat - La Casa Nostra Étterem7 - Ónod

67 számú vizsgálat (Főzőkonyha)

A mintavétel helye:
La Casa Nostra Étterem
(3551 Ónod, Rákóczi utca 57.)

A menü minősítése:

KIVÁLÓAN MEGFELELT 17,8 pont

 

 

Menü: Lebbencsleves, Zöldborsófőzelék csirkepörkölttel

 

Mintavétel ideje: 2020. december 05.

Mintavételi alap : 450 adag 

A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 7-11 éves korosztály

A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe:
Casa Nostra 2007 Építőipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.
(3551 Ónod, Rákóczi utca 57.)

 

Részletes érzékszervi minősítés:

Lebbencsleves (262 g /adag)

Külső megjelenés:

Világosbarna lében különböző méretű és alakú lebbencs tészta, krumpli és főtt sonka darabok láthatóak. A tetején narancssárga zsírcseppek és fűszerszemcsék úsznak. Tetszetős megjelenésű.

Állomány:

Kissé opálos, de nem zavaros lé. Jellegének megfelelően sűrű. Az alkotók
puhák, a tészta jól átfőtt, nem szétfőtt.

Illat:

Jellegzetes, enyhén füstölt, nem túl fűszeres, kellemes, harmonikus, friss
illat.

Íz:

Tiszta, jellegének megfelelő, harmonikus összhatás. Kellemesen füstölt ízvilágú.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zöldborsófőzelék csirkepörkölttel (288 g + 56 g/adag)

Külső megjelenés:

Tetszetős megjelenésű. Zöldes fehér szószban ép zöldborsó szemek. A
szószban sűrítőanyag szemcsék látszanak, nem csomós. A csirkepörkölt
egyenletes méretű, jól tisztított csirkemellből készült.
A szaftja híg, bő hagymát és lecsót tartalmaz.

Állomány:

A főzelék jellegének megfelelő, selymes, lágy, krémes. A borsó főtt. A hús átfőtt, jól rágható, rágási maradék nincs. A pörkölt szaftja híg lé.

Illat:

A zöldborsó főzeléken jellegzetes konzerv borsó illat érezhető. A pörköltet hagymás illat jellemzi.

Íz:

Jellegzetes konzerv borsó ízű, kicsit édeskés. A főzeléket jól kiegészíti a hagymás, főtt hús ízű csirkepaprikás.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Részletes összetétel/anyaghányad :

  • bors
  • burgonya
  • csirkemell
  • fokhagyma
  • fűszerpaprika
  • köménymag
  • lecsókonzerv
  • napraforgó étolaj
  • füstölt szalonna
  • száraztészta (2 tojásos)
  • tejföl (12%)
  • vöröshagyma
  • zöldborsó, mirelit

Friss hírek

2024. november 5, kedd

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Tovább >

2024. október 16, szerda

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.10.16.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >