null Borsod-Abaúj-Zemplén megye - 66. számú vizsgálat - Edelényi Művelődési Központ Könyvtár és Közérdekű Múzeális Kiállítóhely központi konyha - Edelény

Borsod-Abaúj-Zemplén megye - 66. számú vizsgálat - Edelényi Művelődési Központ Könyvtár és Közérdekű Múzeális Kiállítóhely központi konyha - Edelény

Borsod-Abaúj-Zemplén megye - 66. számú vizsgálat - Edelényi Művelődési Központ Könyvtár és Közérdekű Múzeális Kiállítóhely központi konyha - Edelény

66. számú vizsgálat (Főzőkonyha)

A mintavétel helye:
Edelényi Művelődési Központ Könyvtár és Közérdekű Múzeális Kiállítóhely központi konyha
(3780 Edelény, Borsodi út 36/C.)

A menü minősítése:

KIVÁLÓAN MEGFELELT 20,0 pont

 

 

Menü: Csontleves cérnametélttel, Csőben sült karfiol csirkemellel

 

Mintavétel ideje: 2020. november 11.

Mintavételi alap : 1076adag 

A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 7-14 éves korosztály

A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe:
Edelényi Művelődési Központ, Könyvtár és Közérdekű Muzeális Kiállítóhely Intézmény
(3780 Edelény, István király útja 49.)

 

Részletes érzékszervi minősítés:

Csontleves cérnametélttel (314 g /adag)

Külső megjelenés:

Aranysárga, tiszta, áttetsző, tükrös, tetején apró zsírcseppekkel és friss zöld fűszerekkel. A tészta törtfehér színű, szabályos alakú, nem törött, gépi csigatészta. Tetszetős megjelenésű. A leves - tészta arány megfelelő.

Állomány:

A lé áttetsző, fényes, hígan folyó. A tészta puha, kellően átfőtt, nem elázott, nem tapad.

Illat:

Jellegzetes, friss, harmonikus, tiszta, aromás csontleves illatú.

Íz:

Tiszta, friss hagyományos csontleves ízű. A fűszerek és a zöldségek íze harmonikus.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Csőben sült karfiol csirkemellel (290 g/adag)

Külső megjelenés:

Aranybarnára sült, tetszetős megjelenésű étel. Téglalap alakúra szeletelt. Jól
látható alul a fűszeres csirkemell darabok, rajta a karfiol szeletek, leöntve fényes besamell mártással.

Állomány:

A karfiol átfőtt, puha. A fűszeres csirkemell puha, könnyen rágható, rágási maradékot nem tartalmaz. A besamell mártás krémes, a teteje ropogósra sült. Könnyen szeletelhető.

Illat:

Kellemesen aromás, karfiolos, csirkés, besamelles. Sült, friss, tiszta, harmonikus illat.

Íz:

Kellemesen aromás, harmonikus ízvilágú.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Részletes összetétel/anyaghányad :

Csontleves

  • bors
  • ételízesítő só nélkül
  • só, jdozott
  • tyúkhúslevespor
  • vöröshagyma
  • zellergumó
  • sárgarépa
  • gyökér
  • kelkáposzta
  • húsoscsont
  • karalábé
  • zellergumó
  • kurkuma
  • csigatészta

Csőben sült karfiol csirkemellel

  • tojás
  • liszt
  • margarin
  • só, jódozott
  • olaj
  • grill fűszerkeverék
  • sajt
  • fehérbors
  • karfiol
  • tej, 1,5%
  • olivaolaj
  • szerecsendió
  • csirkemell

Friss hírek

2024. november 5, kedd

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Tovább >

2024. október 16, szerda

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.10.16.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >