null Borsod-Abaúj-Zemplén megye - 65. számú vizsgálat - Napközi-otthonos Óvoda Főzőkonyha - Borsodszirák

Borsod-Abaúj-Zemplén megye - 65. számú vizsgálat - Napközi-otthonos Óvoda Főzőkonyha - Borsodszirák

Borsod-Abaúj-Zemplén megye - 65. számú vizsgálat - Napközi-otthonos Óvoda Főzőkonyha - Borsodszirák

65. számú vizsgálat (Főzőkonyha)

A mintavétel helye:
Napközi-otthonos Óvoda Főzőkonyha
(3796 Borsodszirák, Fő út 47.)

A menü minősítése:

KIVÁLÓAN MEGFELELT 20,0 pont

 

 

Menü: Sertésraguleves, Aranygaluska öntettel

 

Mintavétel ideje: 2020. november 11.

Mintavételi alap : 165 adag 

A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 2,5-7 éves korosztály

A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe:
Borsodsziráki Bartók Béla Művelődési Központ
(3796 Borsodszirák, Fő út 47.)

 

Részletes érzékszervi minősítés:

Sertésraguleves (182 g /adag)

Külső megjelenés:

Átlátszó tükrös lében közel azonos alakú és méretű aprított zöldségek, halványzöld zöldborsó, törtfehér színű tészta és sertés hús darabok láthatóak. A hús jól zsírtalanított, jól előkészített. A zöldségek jól tisztítottak. A lében különbözö színű fűszerszemcsék láthatóak, az apró zsírcseppek fényes felületet adnak. A lé és a ragu aránya megfelelő.

Állomány:

A lé áttetsző, tiszta, nem zavaros. A zöldségek puhák, átfőttek. A tészta puha, nem túlfőtt. A hús rugalmas, puha, rágási maradék nincs.

Illat:

Illata kellemesen aromás, harmonikus ízvilágú. Jellegzetes főtt hús és zöldség illata érezhető.

Íz:

Harmonikus, kellemes, ízletes, aromás. A zöldségek íze és a hús íze jól
kiegészítik egymást.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aranygaluska öntettel (182 g/adag)

Külső megjelenés:

Világosbarna tetejű sűlt kelt tészta, a "galuskák" diós-cukros töltelékbe
forgatottak.

Állomány:

A tészta jól átsűlt, homogén, jól lazított, vékony pólusfalú, jól vágható. Az öntet egynemű, puding szerüen sűrűn folyó, csomómentes.

Illat:

Illata jellegzetes, kissé aromaszegény. Hiányzik az intenzívebb vanilia illat.

Íz:

A tészta íze harmonikus, aromás, diós. Az öntet üres, jellegtelen, gyenge vanilia ízű.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Részletes összetétel/anyaghányad :

  • kristálycukor
  • sertéscomb
  • vöröshagyma
  • olaj
  • csillagtészta
  • zöldborsó, mirelit
  • leveszöldség, mirelit
  • élesztő
  • liszt
  • sertészsír
  • dióbél
  • tej, 2,8%
  • pudingpor

Friss hírek

2024. november 5, kedd

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Tovább >

2024. október 16, szerda

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.10.16.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >