null Borsod-Abaúj-Zemplén megye - 62. számú vizsgálat - Boldvai Szociális Alapszolgáltató Központ Szociális Étkeztető Főzőkonyha- Boldva

Borsod-Abaúj-Zemplén megye - 62. számú vizsgálat - Boldvai Szociális Alapszolgáltató Központ Szociális Étkeztető Főzőkonyha- Boldva

Borsod-Abaúj-Zemplén megye - 62. számú vizsgálat - Boldvai Szociális Alapszolgáltató Központ Szociális Étkeztető Főzőkonyha- Boldva

62. számú vizsgálat (Főzőkonyha)

A mintavétel helye:
Boldvai Szociális Alapszolgáltató Központ Szociális Étkeztető
(3794 Boldva, Mátyás király út 35-37.)

A menü minősítése:

KIVÁLÓAN MEGFELELT 18,5 pont

 

 

Menü: Karalábéleves, Szezámmagos rántott csirkemell petrezselymes rizzsel és savanyúuborkával

A kitálalt menüről fényképfelvétel nem érkezett be.
 

Mintavétel ideje: 2020. június 15.

Mintavételi alap : 117 adag 

A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: gyermek és felnőtt korosztály

A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe:
Boldva Körzeti Szociális és Gyermekjóléti Intézményfenntartó Társulás
(3794 Boldva, Széchenyi István út 5.)

 

Részletes érzékszervi minősítés:

Karalábéleves (344 g /adag)

Külső megjelenés:

Kissé opálos, halvány sárga színű, kellően sűrű leves. Közel azonos méretű karalábé darabok és csipetke tészta látható benne. A tetején apró narancsos színű zsírcseppek és zöld fűszer levél úszik.

Állomány:

Sűrített levesre jellemző, csomó mentes. A karalábé kellően átfőtt, a csipetke tészta kissé szétfőtt, ázott.

Illat:

Kellemes, jellegzetes illatú, de karalábé illata enyhén érezhető.

Íz:

Az ételízesítő íze dominál, a karalábé íze kevésbé érezhető, friss. A tészta lisztes íze marad a szájban.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szezámmagos rántott csirkemell petrezselymes rizzsel (103g + 238 g/adag)

Külső megjelenés:

Tetszetős, friss, gusztusos, kifejezetten esztétikus. Ujjnyi vastag, panírozott csirkemell szelet. Az aranybarna panír, melyben szezámmag látható egyenletesen fedi a húst. A rizs fehér, pergős, apró petrezselyemlevél darabkákkal.

Állomány:

A hús jól átsült, omlós, porc mentes. A panír ropogós,nem olajos. A rizs pergős, de a közepe roppanós.

Illat:

Kellemesen aromás, harmonikus, érezhető a petrezselyemzöld friss illata.

Íz:

A hús kellemesen aromás, érezni a szezámmag ízét rágás után. A rizs ízes, friss petrezselyem íz gazdagítja. Harmonikus, tiszta.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Savanyú uborka (78 g /adag)

Külső megjelenés:

Tetszetős, tiszta, friss, élénk sötétzöld, rücskös felületű, közepes méretű uborka.

Állomány:

Ropogós, roppanós, nem üreges, jól szeletelhető.

Illat:

Illata kellemes, harmonikus ecetes uborkára jellemző.

Íz:

Kellemes, harmonikus íz világú, savanykás-édeskés.

 

 

 

 

 

 

 

 

Részletes összetétel/anyaghányad :

Karalábéleves

  • búzaliszt, rétes
  • karalábé, mirelit
  • ételízesítő hozzáadott só nélkül
  • petrezselyem zöldje
  • pirospaprika, őrölt
  • reszelt tészta
  • étolaj

Petrezselymes rizs

  • fűszerkeverék
  • petrezselyemzöldje
  • rizs
  • étolaj

Szezámmagos rántott csirkemell

  • csirkemell filé
  • tojás
  • búzaliszt
  • szezámmag
  • zsemlemorzsa
  • étolaj

Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >