Borsod-Abaúj-Zemplén megye - 61. számú vizsgálat - Kikelet Napköziotthonos Óvoda és Bölcsőde, Konyha és Étkezde - Tarcal
Borsod-Abaúj-Zemplén megye - 61. számú vizsgálat - Kikelet Napköziotthonos Óvoda és Bölcsőde, Konyha és Étkezde - Tarcal
61. számú vizsgálat (Főzőkonyha)
A mintavétel helye:
Kikelet Napköziotthonos Óvoda és Bölcsőde, Konyha és Étkezde
(3915 Tarcal, Árpád utca 8.)
A menü minősítése:
KIVÁLÓAN MEGFELELT | 20,0 pont |
Menü: Tavaszi leves, Hentestokány szarvacskatésztával
Nem érkezett be a menüről fényképfelvétel.
Mintavétel ideje: 2019. december 03.
Mintavételi alap : 68 adag
A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 11-14 éves korosztály
A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe:
Kikelet Napköziotthonos Óvoda és Bölcsőde, Konyha és Étkezde Intézmény
(3915 Tarcal, Árpád utca 8.)
Részletes érzékszervi minősítés:
Tavaszi leves (609,2 g /adag)
Külső megjelenés: |
Tetszetős megjelenésű, harmonikus színösszetételű (zöld-fehér). Zöldes árnyalatú lében különböző nagyságú brokkoli darabok, közel azonos nagyságú kelbimbó szemek láthatóak. A levesbetét nokedli, egységes méretű. A leves tetején apró zsírcseppek és zöldpetrezselyem levélkék láthatóak. |
Állomány: |
A lé hígan folyó. A zöldségek puhák, jól átföttek. A nokedli puha, nem túlfőtt. |
Illat: |
A felhasznált anyagokra jellemző. Kellemes, intenzív friss zöldség illatú. |
Íz: |
A felhasznált anyagokra jellemző. A kellemes, tiszta, friss zöldség ízt jól kiegészíti a nokedli. |
Hentes tokány szarvacskatésztával (456,4 g/adag)
Külső megjelenés: |
Tetszetős külső megjelenés. A tészta halványsárga színű, pergős. Vörösesbarna szaftban közel egyenletes méretű, jól tisztított húsdarabok és apró csíkokra vágott zöld színű uborka látható. |
Állomány: |
A hús puha, nem rágós. Rágási maradék nélkül rágható. A tészta rugalmas, puha, nem szétázott. |
Illat: | Kellemesen fűszeres, édes - savanyú illatú. Összhatásában harmonikus. |
Íz: |
Harmonikus fűszerezettségű. Kellemesen édes -savanyú, aromás, összeérett ízek jellemzik. |
Részletes összetétel/anyaghányad :
Nem érkezett be a menühöz tartozó anyaghányadnyílvántartás.