null Borsod-Abaúj-Zemplén megye - 60. számú vizsgálat - Sajóládi Gyöngyszem Óvoda Főzőkonyha - Sajólád

Borsod-Abaúj-Zemplén megye - 60. számú vizsgálat - Sajóládi Gyöngyszem Óvoda Főzőkonyha - Sajólád

Borsod-Abaúj-Zemplén megye - 60. számú vizsgálat - Sajóládi Gyöngyszem Óvoda Főzőkonyha - Sajólád

60. számú vizsgálat (Főzőkonyha)

A mintavétel helye:
Sajóládi Gyöngyszem Óvoda Főzőkonyha
(3572 Sajólád, Petőfi Sándor utca 2)

A menü minősítése:

KIVÁLÓAN MEGFELELT 20,0 pont

 

 

Menü: Paradicsomleves, Sült csirkecomb petrezselymesburgonyával és csemegeuborkával

Mintavétel ideje: 2019. október 09.

Mintavételi alap : 107 adag 

A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 3-7 éves korosztály

A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe:
Gyöngyszem Napközi Otthonos Óvoda
(3572 Sajólád, Petőfi út 2)

Részletes érzékszervi minősítés:

Paradicsomleves (231g/adag)

Külső megjelenés:

Jellegzetes piros lében, törtfehér színű betű tészta található. Tetején barnásvörös zsírcseppek és pici, apróra vágott zöldfűszer látható. A tészta és a lé arány megfelelő.

Állomány:

A lé megfelelően sűrített. A sűrítő anyag homogén, nem csomós. A tészta átfőtt, puha, nem szétmáló.

Illat:

Harmonikus, paradicsomra emlékeztető, savanykás, aromás.

Íz:

Harmonikus, kellemesen aromás. Savanykás -édes íz dominál.

 

 

 

 

 

 

 

 

Sült csirkecomb petrezselymesburgonyával (98 g + 155 g /adag)

Külső megjelenés:

Aranybarnára sült felső csirkecomb darab, melyen bőr található. Tetején zöld-fűszerszemcsék láthatóak. A burgonya azonos méretű, pici kockára vágott, jól tisztított, zöld petrezselyemmel megszórt. Idegen
anyagot nem tartalmaz.

Állomány:

A hús jól átsült, puha, omlós, nem száraz. A csirkecomb bőre ropogós. Rágási maradék nincs. A burgonya jól
átfőtt, puha.

Illat: A feltét és a köret illata harmonikus. A felhasznált zöld fűszerek illata jól érezhető. Tiszta, aromás.
Íz:

Kellemesen fűszerezett, harmonikus.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Csemegeuborka (58 g /adag)

Külső megjelenés:

9 cm hosszú, szabályos hengeres alakú, jellegzetesen rücskös, sötétzőld színű.

Állomány:

Jellegzetesen roppanós, friss.

Illat: Jellegzetes ecetes illatú.
Íz:

Harmonikus, a savanyú és édes íz együttese.

 

 

 

 

 

 

Részletes összetétel/anyaghányad :

Paradicsomleves

  • paradicsompüré
  • vöröshagyma
  • só, jódozott
  • finomliszt
  • kristálycukor
  • karalábé
  • zellergumó
  • ételízesítő, só nélkül
  • tészta, 4 tojásos

Sült csirkecomb

  • szárnyas fűszerkeverék
  • olaj
  • csirke, bontott
  • majoranna

Petrezselymes burgonya

  • petrezselyemzöld
  • olaj
  • burgonya

 


Friss hírek

2024. november 5, kedd

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Tovább >

2024. október 16, szerda

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.10.16.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >