null Borsod-Abaúj-Zemplén megye - 59. számú vizsgálat - Napköziotthonos Konyha - Bőcs

Borsod-Abaúj-Zemplén megye - 59. számú vizsgálat - Napköziotthonos Konyha - Bőcs

Borsod-Abaúj-Zemplén megye - 59. számú vizsgálat - Napköziotthonos Konyha - Bőcs

59. számú vizsgálat (Főzőkonyha)

A mintavétel helye:
Napköziotthonos Konyha
(3574 Bőcs, Munkácsy Mihály utca 7.)

A menü minősítése:

KIVÁLÓAN MEGFELELT 20,0 pont

 

 

Menü: Tojásleves, sajtos csirkemell tricolor rizzsel, őszibarackbefőtt

Mintavétel ideje: 2019. szeptember 24.

Mintavételi alap : 430 adag 

A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 3-14 éves korosztály

A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe:
Bőcsi Polgármesteri Hivatal
(3574 Bőcs, Hősök tere 1.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Tojásleves (232g/adag)

Külső megjelenés:

Jellegének megfelelő, tetszetős megjelenésű. Nem áttesző lében szétkavart tojásdarabok láthatóak nagy mennyiségben. A lé felületén narancssárga, piros zsírcseppek úsztak. A lében köménymag darabokat és fűszer szemcséket találtunk.

Állomány:

Jellegzetesen sűrű lé, megfelelő mennyiségű puhára főtt tojás betéttel.

Illat:

Harmónikus, jellemzően köménymag illatú, aromás.

Íz:

Harmonikus, kellemesen aromás tojás ízű. A babérlevél és a köménymag íze is jól érezhető, a pirított liszt íz mellett.

 

 

 

 

 

 

 

 

Sajtos csirkemell tricolor rizzsel (106 g + 194 g /adag)

Külső megjelenés:

Tetszetős megjelenésű. Narancssárga színű, sült szelet hús, mely tetején jól látható a rásütött sajt. A rizs törtfehér pergős, benne sárgarépa karika, karfiol és brokkoli darabok, illetve friss petrezselyem levél található.

Állomány:

A rizs kellően átfőtt, nem ragad, nem tapad, nincs túlfőzve. A zöldségek puhák, nem szétfőttek. A hús puha, rágási maradék nélkül rágható, csontot nem tartalmaz.

Illat: A körethez használt zöldségek illata jól érezhető. Ezt jól kiegészíti a sajtos sült hús illat.
Íz:

Fűszeres, harmonikus, kellemes ízhatású. A hús sajtos íze jól kiegészíti a rizses zöldséget.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Őszibarackbefőtt (131 g /adag)

Külső megjelenés:

Közel azonos kb. 1 cm x 1 cm nagyságú őszibarack darabok. Színe termékre jellemző narancssárga. A gyümölcs jól tisztított, darabolt, magozott, megfelelően előkészített.

Állomány:

A gyümölcsdarabok jellegzetesen ropogósak, nem szétfőttek. A lé áttetsző, gyümölcsrostok vannak benne.

Illat: Jellegzetes őszibarack illatú.
Íz:

Őszibarack befőttre jellemző, harmonikus, édeskés ízű.

 

 

 

 

 

 

 

 

Részletes összetétel/anyaghányad :

Tojásleves

  • tojás
  • rétesliszt
  • olaj
  • petrezselyemzöld
  • fűszerpaprika
  • köménymag
  • feketebors, őrölt
  • só, jódozott
  • ételízesítő, só nélkül
  • bebérlevél
  • ecet

Sajtos csirkemell

  • finomliszt
  • só, jódozott
  • margarin
  • főzőtejszín
  • trappista sajt
  • csirkemell
  • tejföl, 20%-os

Tricolor rizs

  • rizs
  • olaj
  • petrezselyemzöld
  • só, jódozott
  • fűszerkeverék, köretek
  • zöldségkeverék, mirelit

 


Friss hírek

2024. november 5, kedd

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Tovább >

2024. október 16, szerda

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.10.16.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >