Borsod-Abaúj-Zemplén megye - 53. számú vizsgálat - Makkhetes Étterem - Sárospatak
Borsod-Abaúj-Zemplén megye - 53. számú vizsgálat - Makkhetes Étterem - Sárospatak
53. számú vizsgálat (Főzőkonyha)
A mintavétel helye:
Makkhetes Étterem
(3550. Sárospatak, Kossuth u. 57.)
A menü minősítése:
KIVÁLÓAN MEGFELELT | 18,2 pont |
Menü: Karfiolleves, Sertéspaprikás tésztakörettel
Fotó:
Mintavétel ideje: 2019. március 20.
Mintavételi alap: 300 adag
A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: nincs adat
Főzőkonyha üzemeltetője:
Sárospataki Közszolgáltatási Nonprofit Kft.
(3550 Sárospatak, Kossuth u.44.)
Részletes érzékszervi minősítés:
Karfiolleves (3,0 dl/adag)
Külső megjelenés: | Áttetsző lében kisebb-nagyobb karfiol darabok, sárgarépa és krumpli darabok láthatóak. A lében fűszerszemcsék, zöldpetrezselyem és kiskocka tészta található. A karfiol nem megfelelően tisztított, fekete foltok figyelhetőek meg a felületen. |
Állomány: | A karfiol, a sárgarépa, a krumpli szétomló, jellemzően a fagyasztott zöldségekre. A tészta átfőtt, a lé és a zöldségek aránya megfelelő. |
Illat: | A karfiol illata dominál, enyhén fagyasztott zöldség illata érezhető. Idegen és romlásra utaló szagtól mentes. |
Íz: | Ízetlen, üres. Idegen és romlásra utaló íz nem érezhető. |
Sertéspaprikás tésztakörettel (7 dkg + 7 dkg/adag)
Külső megjelenés: | Sertés paprikás: narancssárgás szaftban kisebb-nagyobb kellően tisztított hús darabok, zöldség darabok láthatóak. Tészta köret: közel azonos méretű, alakú, nem töredezett, ép, tetszetős tészta. |
Állomány: | A hús kellően átfőtt, nem rágós, omlós. A szaft homogén, nem csomós. A tészta kellően átfőtt, de nem szétfőtt. |
Illat: | Kellemes pörkölt illat. A babérlevél és a tejföl illata dominál. Idegen és romlásra utaló illattól mentes. |
Íz: |
Izgalmas ízvilágú, kellemes, harmonikus, jól ízesített. Idegen és romlásra utaló íz nem érezhető. |
Részletes összetétel/anyaghányad:
Karfiolleves:
- Törött bors
- Csemegepaprika
- Karfiol, mirelit
- Kiskocka-tészta, 4 tojásos
- Levespor, zöldségleves
- Napraforgó olaj
- Petrezselyemgyökér, mirelit
- Petrezselyemzöld
- Sárgarépa, mirelit
- Só, jódozott
- Vöröshagyma
Sertés paprikás:
- Babérlevél
- Törött bors
- Csemegepaprika
- Lecsó, natúr, konzerv
- Búzaliszt
- Napraforgó olaj
- Sertéscomb
- Só, jódozott
- Tejföl
- Vöröshagyma
Tésztaköret:
- Napraforgó olaj
- Só, jódozott
- Rövidcső, száraztészta