null Borsod-Abaúj-Zemplén megye - 49. számú vizsgálat - Irinyi János Református Szakgimnázium, Szakközépiskola és Diákotthon Tálalókonyha

Borsod-Abaúj-Zemplén megye - 49. számú vizsgálat - Irinyi János Református Szakgimnázium, Szakközépiskola és Diákotthon Tálalókonyha

Borsod-Abaúj-Zemplén megye - 49. számú vizsgálat - Irinyi János Református Szakgimnázium, Szakközépiskola és Diákotthon Tálalókonyha

49. számú vizsgálat (tálalókonyha)

A mintavétel helye:

Irinyi János Református Szakgimnázium, Szakközépiskola és Diákotthon Tálalókonyha
(3700 Kazincbarcika, Lini István tér 1-2)

A menü minősítése:

ÁTLAG FELETTI 16,5 pont

 

 

Menü: Reszelt tésztaleves, Rakott burgonya virslivel, 

A foto technikai okok miatt sérült.

Mintavétel ideje: 2018. március 22.

Mintavételi alap: 29 adag
A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 7-14 év

Főzőkonyha:
Barcika Príma Kft. Központi Konyha
(3700 Kazincbarcika, Herbolyai út 7/A)

Részletes érzékszervi minősítés:

Reszelttésztaleves (4 dl/adag)

Külső megjelenés: Opálos lében egyenletesre darabolt sárgarépa, petrezselyem, reszelt tésztával. A lében zöldfűszer látható. A lé opálos ami a tészta szétmálásából ered. A tészta nincs kellően megpirítva.
Állomány: A felhasznált zöldségek túlfőttek. A tészta szétázott.
Illat: A zöldségek illata nem érezhető, idegen szagtól mentes.
Íz: A szétfőtt tészta miatt a leves élvezeti értéke csökkent, íze jellegtelen. Idegen íz nem érezhető rajta.

 

 

 

 

 

Rakott burgonya virslivel (25-30 dkg/adag)

Külső megjelenés: Karikára vágott krumpli darabok, karikára vágott virslivel és főtt tojás karikákkal, tetején tejfölös sűrítő anyaggal leöntve.
Állomány: A krumpli nem kellően átfőtt. A többi alkotórész jól átfőtt.
Illat: A burgonya és a tojás illata érezhető, idegen szagtól mentes.
Íz: A félig nyers burgonya miatt az étel veszít az élvezeti értékéből, íze, fűszerezése megfelelő, a sűrítőanyagtól szaftos. Idegen íztől mentes.

 

 

 

 

 

 

Részletes összetétel/anyaghányad 1 adagra:

Anyaghányad-nyilvántartás bekérés alatt

 

 


 



 


Friss hírek

2025. október 15, szerda

Mikrozöld és növényi csíra – Mi a különbség közöttük?

Az egészséges táplálkozás iránti igény napjainkban látványosan növekszik, amely magával hozta számos, korábban kevéssé ismert élelmiszer térnyerését is a magyar gasztronómiában. A növényi csírák és a mikrozöldek is ebbe a kategóriába tartoznak: tápanyagban gazdagok, esztétikusak és egyre több fogyasztó étrendjében megjelennek. Fontos azonban, hogy bár hasonlítanak egymásra, termesztésük, feldolgozásuk és értékesítésük között jelentős különbség van, nem csupán biológiai vagy termesztéstechnológiai, hanem jogi és élelmiszer-biztonsági szempontból is.

Tovább >

2025. augusztus 1, péntek

Közlemény elveszett „fehér könyvről" (2025.08.01.)

A Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >