Borsod-Abaúj-Zemplén megye - 49. számú vizsgálat - Irinyi János Református Szakgimnázium, Szakközépiskola és Diákotthon Tálalókonyha
Borsod-Abaúj-Zemplén megye - 49. számú vizsgálat - Irinyi János Református Szakgimnázium, Szakközépiskola és Diákotthon Tálalókonyha
49. számú vizsgálat (tálalókonyha)
A mintavétel helye:
Irinyi János Református Szakgimnázium, Szakközépiskola és Diákotthon Tálalókonyha
(3700 Kazincbarcika, Lini István tér 1-2)
A menü minősítése:
ÁTLAG FELETTI | 16,5 pont |
Menü: Reszelt tésztaleves, Rakott burgonya virslivel,
A foto technikai okok miatt sérült.
Mintavétel ideje: 2018. március 22.
Mintavételi alap: 29 adag
A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 7-14 év
Főzőkonyha:
Barcika Príma Kft. Központi Konyha
(3700 Kazincbarcika, Herbolyai út 7/A)
Részletes érzékszervi minősítés:
Reszelttésztaleves (4 dl/adag)
Külső megjelenés: | Opálos lében egyenletesre darabolt sárgarépa, petrezselyem, reszelt tésztával. A lében zöldfűszer látható. A lé opálos ami a tészta szétmálásából ered. A tészta nincs kellően megpirítva. |
Állomány: | A felhasznált zöldségek túlfőttek. A tészta szétázott. |
Illat: | A zöldségek illata nem érezhető, idegen szagtól mentes. |
Íz: | A szétfőtt tészta miatt a leves élvezeti értéke csökkent, íze jellegtelen. Idegen íz nem érezhető rajta. |
Rakott burgonya virslivel (25-30 dkg/adag)
Külső megjelenés: | Karikára vágott krumpli darabok, karikára vágott virslivel és főtt tojás karikákkal, tetején tejfölös sűrítő anyaggal leöntve. |
Állomány: | A krumpli nem kellően átfőtt. A többi alkotórész jól átfőtt. |
Illat: | A burgonya és a tojás illata érezhető, idegen szagtól mentes. |
Íz: | A félig nyers burgonya miatt az étel veszít az élvezeti értékéből, íze, fűszerezése megfelelő, a sűrítőanyagtól szaftos. Idegen íztől mentes. |
Részletes összetétel/anyaghányad 1 adagra:
Anyaghányad-nyilvántartás bekérés alatt