null Borsod-Abaúj-Zemplén megye- 21.számú vizsgálat-Munkahelyi Étterem

Borsod-Abaúj-Zemplén megye- 21.számú vizsgálat-Munkahelyi Étterem

Borsod-Abaúj-Zemplén megye- 21.számú vizsgálat-Munkahelyi Étterem

21.számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):

Munkahelyi Étterem (3529 Miskolc, Ifjúság útja 16-20.)

kiválóan megfelelt

ÁTLAG FELETTI

átlagos

átlag alatti

nem
megfelelő

 

Menü: Kertészleves, Zöldbabfőzelék,

Fokhagymás sertéssült, Magvas pogácsa,

Teljeskiőrlésű kenyér  

 

Mintavétel ideje: 2016.03.01.

Napi adag: 350 adag/ebéd

Főzőkonyha:

 

Részletes érzékszervi minősítés:

 Kertészleves (3dl/adag)

Külső megjelenés:

A levesalap tiszta, áttetsző, aranysárga színű, felületén apró gyöngyöző zsírcseppekkel és zöld színű fűszerdarabkákkal. Benne közel azonos nagyságú vágott sárgarépa- és gyökérkockák, zeller darabok és egész kelbimbó látható, amelyek tisztítottak s kellő mennyiségűek. A betűtészta drapp színű, kissé törött.

Állomány:

A levesalap hígan folyó. A zöldségek kellően átfőttek, puhák. A tészta nem szétmálló, kellően átfőtt.

Illat:

A zöldségek és a pirított tészta illata dominál. Jellegzetes, harmonikus, idegen szagtól mentes.

Íz:

A zöldségek íze harmonikusan érezhető, de az ételízesítő íze dominál. Idegen ízt nem érezni.

 

 Zöldbabfőzelék (3dl/adag), Fokhagymás sertéssült (5dkg/adag)

Külső megjelenés:

A narancssárgás főzelékalapban apró piros és fekete fűszerszemcsék és fehér sűrítőanyag cseppek láthatóak. A zöldbab halványsárga színű, jól tisztított, 1-3 cm-es darabokra vágott. Tetszetős megjelenésű, kellő mennyiségű zöldbabot tartalmaz. A hús szelet kb. 20×5 cm nagyságú, 7 mm vastag. Barnás színű, elszíneződéstől mentes, tetején piros és törfehér színű fűszerszemcsékkel. A hús narancssárgás színű pecsenyelével locsolt.

Állomány:

A főzelékalap sűrűn folyó, csomómentes. A zöldbab kellően átfőtt, nem szálkás.

A hús nem zsíros, kellően átsült. Sertéscombra jellemző állományú, kissé rágós, rostos.

Illat:

Kellemes, harmonikusan ecetes illatú főzelék. A húson a fűszerek illata jól érezhető, harmonikus. A hús és a főzelék is idegen szagtól mentes.

Íz:

A főzelék jellemző, savanykás ízű, kellően fűszerezett. A hús kellően fűszerezett. A hús és a főzelék is idegen íztől mentes.

 

Magvas pogácsa (1db/adag)

 

Külső megjelenés:

Hengeres alakú, kockázott tetejű, aranysárgára sült, fényes felületű darabok. Kissé torzak, dőltek. Benne tökmag darabok láthatóak egyenletes eloszlásban.

Állomány:

Bélzete omlós, kellően lazított, átsült. Idegen anyagot nem tartalmaz

Illat:

Pogácsára jellemző illatú, a mag illata nem érezhető. Idegen illatot nem érezni.

Íz:

Kellően sós, harmonikus. Idegen ízt nem érezni.

 

Teljeskiőrlésű kenyér (1szelet/adag)

Külső megjelenés:

Formában sült, egyenletes vastagságú egy egész szelet. A héja egyenletesen sült, fénytelen, vékony. A bélzet színe egyenletes, a durvább őrlemények jól láthatóak.

Állomány:

A héj kissé visszapuhult, a bélzet csomómentes, egyenletesen lazított, tapintásra rugalmas. Szájban a kelleténél kissé szárazabb érzetű. Idegen anyagot nem tartalmaz.

Illat:

Jellemző illatú, idegen illatot nem érezni.

Íz:

Kissé jellegtelen, idegen ízt nem érezni.

 

Részletes összetétel/

anyaghányad:

Kertészleves

Sárgarépa

Gyökér

Sertés csont

Zellergumó

Karalábé

Petrezselyemzöld

Bors

Vöröshagyma

Só jódozott

Kelbimbó

Karfiol

Delikát só mentes

Tészta

Zöldbabfőzelék

Fűszerpaprika

olaj

Só jódozott

Bors

Vöröshagyma

Liszt

tejföl 20%

Fokhagyma (mirelit)

Zöldbab (mirelit)

Ecet

Kristálycukor

Babérlevél

Fokhagymás sertésült

Fokhagymakrém

Köménymag

Olaj

Paradicsompüré

Sertés comb

Só Jódozott

Vöröshagyma

PÁC fűszerkeverék

Liszt

Teljeskiőrlésű magvas pogácsa

Liszt

Élesztő

Tojás

Só jódozott

Tökmag

Tejföl 20%

Rama margarin

Liszt (teljeskiőrlésű)

 


Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >