null Bemutatkozik az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság

Bemutatkozik az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság

Bemutatkozik az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság
2019. április 30, kedd

2002-ben hozták létre az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóságot (EFSA), amely az Európai Unió tudományos tanácsadó szervezeteként működik. Az EFSA ez év áprilisában kampányt indított, amelyben bemutatkozik az európai polgároknak.

A kampány első részében egy rövid videóban az élelmiszerfogyasztás különböző oldalait járják körbe.

A videó megtekinthető a következő linken: https://youtu.be/5H6h2gwPgbo


Friss hírek

Nyilvános konzultáció a perfluor-alkil anyagok humánegészségügyi kockázatával kapcsolatban
2020. március 6, péntek

Nyilvános konzultáció a perfluor-alkil anyagok humánegészségügyi kockázatával kapcsolatban

Az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság (EFSA) nyilvános konzultációt hirdetett az élelmiszerben előforduló perfluor-alkil anyagok humán-egészségügyi kockázatával kapcsolatos tudományos véleménytervezetére vonatkozóan.

Tovább >

Az antibiotikum rezisztencia helyzete az EU-ban: egyre nehezebb az élelmiszer eredetű fertőzések kezelése
2020. március 5, csütörtök

Az antibiotikum rezisztencia helyzete az EU-ban: egyre nehezebb az élelmiszer eredetű fertőzések kezelése

Az EFSA (Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság) és az ECDC (Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ) a 2017-2018-as tagállami adatok alapján készített közös jelentése szerint a különböző betegségek kezelésére használt antibiotikumok egyre kevésbé hatékonyak olyan betegségek esetében, melyek emberek és állatok között is terjedhetnek, mint pl. a campylobacteriosis vagy a salmonellosis.

Tovább >