null Békés megye- 3. vizsgálat - Gyula - Implom József Általános Iskola Tagintézménye

Békés megye- 3. vizsgálat - Gyula - Implom József Általános Iskola Tagintézménye

Békés megye- 3. vizsgálat - Gyula - Implom József Általános Iskola Tagintézménye

3. számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):
Implom József Általános Iskola Tagintézménye (5700 Gyula, Béke sgt. 49.)

A menü minősítése:

kiválóan megfelelt

átlag feletti

ÁTLAGOS

átlag
alatti

nem
megfelelő

 

Menü: Paradicsom leves, sajtos halfilé, burgonyahab, uborka saláta, félbarna kenyér

Mintavétel ideje: 2013.

Napi adag: 460 adag/ebéd

Főzőkonyha: Gyulakonyha Kft. (5700  Gyula, Szent István u. 29/1.)


 

 

Részletes érzékszervi minősítés:

Paradicsomleves (0,3 l/adag)

Külső megjelenés:

Barnáspiros, közepesen sűrűn folyó lében nagyméretű, fehér színű betűtészta van megfőzve. Tetején minimális mennyiségű zsiradék látható.

Állomány:

A lé csomómentes, kellően sűrű, homogén, a tészta kissé szétfőtt.

Illat:

Jellegzetes, paradicsomos illatú. Minden idegen szagtól mentes.

Íz:

Jellegzetes, kellemes paradicsomos, édeskés. Minden idegen íztől mentes. 

Részletes összetétel:

  • étolaj
  • liszt
  • paradicsompüré
  • cukor
  • száraztészta
  • vöröshagyma

 

Sajtos halfilé (1 szelet)

Külső megjelenés:

Tenyérnyi nagyságú, változó vastagságú halszeleten rásütött sajt és zöldes, pirosas színű fűszerdarabkák láthatók. A hal jellegzetes csontfehér, illetve rózsaszínes, a sajt sárgás, néhol sárgásbarnára pirított.

Állomány:

Jól átsült, kellően puha, nem zsíros.

Illat:

Jellegzetes, sült sajtos és fűszeres. Minden idegen szagtól mentes.

Íz:

Jellegzetes, fűszeres, sajtos. Minden idegen íztől mentes.

Részletes összetétel:

  • hal
  • étolaj
  • trapista sajt
  • fűszerkeverék (fokhagyma, vöröshagyma, petrezselyem, peprika, feketebors, kapor, citromfű, bazsalikom, cayennebors, chili, glutamátE261, jódozott só)

 

Burgonyahab (0,3 l/adag)

Külső megjelenés:

Sárgás színű, összeállt tört burgonya.

Állomány:

A bírálat időpontjában kissé mereven összeállt tört burgonya állagú.

Illat:

Főtt burgonyára jellemző. Minden idegen szagtól mentes.

Íz:

Kissé sós, burgonyára jellemző. Minden idegen íztől mentes.

Részletes összetétel:

  • burgonya,
  • petrezselyemzöld,

 

Uborkasaláta (1 dl)

Külső megjelenés:

Vékonyra gyalult, héjas uborkaszeletek ecetes lében, melyben pitos és fekete fűszerszemcsék láthatók. leve zöldessárga, az uborka héja sötétzöld, a húsa világoszöld.

Állomány:

A szeletek ropogósak, a leve kissé opálos.

Illat:

Jellegzetes, uborkás, ecetes. Minden idegen szagtól mentes.

Íz:

Jellegzetes, esetes, édeskés. Minden idegen íztől mentes.

Részletes összetétel:

  • uborka,
  • ecet,
  • só,
  • cukor,
  • őrölt bors

 

Félbarna kenyér (1 szelet)

Külső megjelenés:

Két darab, megközelítőleg negyed szelet, 1-1,5 cm vastagságú félbarna kenyér. Héja világosbarnára sült, csontfehér színű bélzetében világosbarna magőrlemények láthatók.

Állomány:

Rugalmas, egyenletes lazítottságú.

Illat:

Jellegzetes, minden idegen szagtól mentes.

Íz:

Jellegzetes kenyér ízű, kissé fojtós, megfelelő, de kevésbé friss érzetű.


Friss hírek

2025. április 22, kedd

Tanúsító szervezet elismerése

Magyarországon az Öko EK rendelet által előírt ellenőrzési rendszer keretén belül két tanúsító szervezet ellenőrzése alatt tevékenykedhetnek az ökológiai gazdálkodást folytatni kívánó gazdálkodók. A 34/2013. VM rendelet alapján az ökológiai termelés, feldolgozás, forgalmazás ellenőrzési és tanúsítási tevékenység végzésére a NÉBIH jogosult tanúsító szervezetet elismerni.

Tovább >

2025. március 31, hétfő

Közlemény elveszett „zöld könyvekről” (2025.03.31.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >