null Befőzési praktikák az élelmiszerbiztonság szemszögéből

Befőzési praktikák az élelmiszerbiztonság szemszögéből

2012. július 26, csütörtök

A nyár egyik kedvelt időtöltésével, a biztonságos befőzéssel kapcsolatban állította össze legújabb lakossági tájékoztató anyagát a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH).

Napjainkban újra egyre nagyobb népszerűségnek örvend a házi tartósítás, ugyanakkor a befőzéshez szükséges hajdani tudás és tapasztalat, amellyel hosszan eltartható, egészséges, biztonságos házi ételkonzerveket készítettek, már nem mindenütt van meg. Ha hibázunk, a drága alapanyag, a befektetett munka kárbavész, az eltett termék megromlik, megpenészedik, akár meg is betegedhetünk tőle. A NÉBIH legújabb tájékoztató kiadványában az élelmiszerbiztonság szemszögéből közelíti meg a befőzés témakörét.

Fontos tudnivalók a biztonságos befőzéshez
 


Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal
Élelmiszerbiztonsági Kockázatértékelési Igazgatóság


Friss hírek

2025. november 26, szerda

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2025.11.26.)

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2025. november 14, péntek

Tájékoztató a növényvédő szer felhasználáskor keletkező hulladékok jogszerű kezeléséről

A gazdálkodók és a növényvédő szerrel szolgáltatást végző vállalkozások felelőssége nem merül ki a növényvédő szerek okszerű, szakszerű és biztonságos kijuttatásában. Minden esetben számolni kell a keletkező hulladékokkal is, melyek megfelelő kezelése az emberi egészség, a környezet és a természet védelme érdekében is kiemelt jelentőségű.

Tovább >