null Befőzési praktikák az élelmiszerbiztonság szemszögéből

Befőzési praktikák az élelmiszerbiztonság szemszögéből

2012. július 26, csütörtök

A nyár egyik kedvelt időtöltésével, a biztonságos befőzéssel kapcsolatban állította össze legújabb lakossági tájékoztató anyagát a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH).

Napjainkban újra egyre nagyobb népszerűségnek örvend a házi tartósítás, ugyanakkor a befőzéshez szükséges hajdani tudás és tapasztalat, amellyel hosszan eltartható, egészséges, biztonságos házi ételkonzerveket készítettek, már nem mindenütt van meg. Ha hibázunk, a drága alapanyag, a befektetett munka kárbavész, az eltett termék megromlik, megpenészedik, akár meg is betegedhetünk tőle. A NÉBIH legújabb tájékoztató kiadványában az élelmiszerbiztonság szemszögéből közelíti meg a befőzés témakörét.

Fontos tudnivalók a biztonságos befőzéshez
 


Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal
Élelmiszerbiztonsági Kockázatértékelési Igazgatóság


Friss hírek

2023. szeptember 19, kedd

Faanyag nyomon követéséhez alapvetően szükséges adatok

A tűzifaszezon közeledtével a faanyag útjának nyomon követése a kitermelés helyétől egészen a kandallóig egyre fontosabb minden érintett szereplő számára. A faanyag kereskedelmi lánc szereplők felügyeletét a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Erdészeti Igazgatósága, mint kijelölt erdészeti hatóság látja el. A Nébih ellenőrzései arra világítottak rá, hogy a feltárt hiányosságok, szabálytalanságok mögött mindig tetten érhető a faanyag nyomon követéséhez használt adatkörök, az azokból összeállított nyilvántartások elégtelensége. 

Tovább >

2023. augusztus 31, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2023.08.31.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >