Baranya vármegye - 79. számú vizsgálat - Főzőkonyha - Siklós
Baranya vármegye - 79. számú vizsgálat - Főzőkonyha - Siklós
79. számú vizsgálat (Főzőkonyha)
A mintavétel helye:
Főzőkonyha
(Siklós, Iskola u. 25.)
A menü minősítése:
ÁTLAGOS | 13,0 pont |
Menü: Tarhonyaleves, Zöldbabfőzelék, Fasírozott
Mintavétel ideje: 2022. május 24.
Mintavételi alap : 833 adag
A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 7-14 éves
A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe:
Eatrend Kft.
(Albertirsa, Pesti út 65.)
Részletes érzékszervi minősítés:
Tarhonyaleves (480 g /adag)
Külső megjelenés: | Opálos, világosbarna fakó alaplé, felületén zsiradékcseppekkel.2-3 mm vastag hosszanti és negyed cikkekre vágott sárgarépa, egyforma, felismerhető tarhonyabetét, 0,5x 0,5 cm-es kockákra vágott petrezselyem. Kevésbé tetszetős. |
Állomány: | Az alaplé hígan folyó, a tarhonya elpuhult, a zöldségek túlfőttek. |
Illat: | Jellegtelen, üres illatú. |
Íz: | Az alaplé zsíros, a leves élvezeti értéke minimális, nem tarhonyalevesre jellemző. |
Zöldbabfőzelék (451 g /adag)
Külső megjelenés: | Sárgásbarnás színű, jellegzetes sűrűségű alapszósz, felületén zsiradékcseppekkel, fehér apró sűrítőanyaggal. A sárga hüvelyű zöldbab közel egyformára vágott, kifőtt babszemeket is tartalmaz. |
Állomány: | Sűrítése egynemű, csomómentes. A zöldségek átfőttek, némelyik túfőtt, és rágási maradékot is ad. |
Illat: | Jellegzetes illatú, harmonikus. |
Íz: | Megfelelő arányban ízesített, jellegzetes ízű, kismértékben a só ízfokozó hatása erőteljesebben érződik. |
Fasírozott (74 g /adag)
Külső megjelenés: | 2 db 4-5 cm átmérőjű, gömb alakú pogácsa, felülete zsemlemorzsába forgatott. Belseje egyenetlenül sült, egyik fele barnás, másik fele világosabb, paprikásabb. |
Állomány: | Külseje túlsült, száraz, a belseje puha, a fűszer eloszlása egyenletes. Kevés rágási maradékot ad. |
Illat: | Diszkrét, a pirított zsemlemorzsa illata dominál, fűszerek illata nem érződik. |
Íz: | Túl borsos, a só használata túlzott, a vagdalt élvezeti értékét csökkenti. |