null Baranya vármegye - 79. számú vizsgálat - Főzőkonyha - Siklós

Baranya vármegye - 79. számú vizsgálat - Főzőkonyha - Siklós

Baranya vármegye - 79. számú vizsgálat - Főzőkonyha - Siklós

79. számú vizsgálat (Főzőkonyha)

A mintavétel helye:
Főzőkonyha
(Siklós, Iskola u. 25.)

A menü minősítése:

ÁTLAGOS 13,0 pont

Menü: Tarhonyaleves, Zöldbabfőzelék, Fasírozott

Tarhonyaleves, Zöldbabfőzelék, Fasírozott

Mintavétel ideje: 2022. május 24.

Mintavételi alap : 833 adag 

A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 7-14 éves

A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe:
Eatrend Kft.
(Albertirsa, Pesti út 65.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Tarhonyaleves (480 g /adag)

Külső megjelenés: Opálos, világosbarna fakó alaplé, felületén zsiradékcseppekkel.2-3 mm vastag hosszanti és negyed cikkekre vágott sárgarépa, egyforma, felismerhető tarhonyabetét, 0,5x 0,5 cm-es kockákra vágott petrezselyem. Kevésbé tetszetős.
Állomány: Az alaplé hígan folyó, a tarhonya elpuhult, a zöldségek túlfőttek.
Illat: Jellegtelen, üres illatú.
Íz: Az alaplé zsíros, a leves élvezeti értéke minimális, nem tarhonyalevesre jellemző.

Zöldbabfőzelék (451 g /adag)

Külső megjelenés: Sárgásbarnás színű, jellegzetes sűrűségű alapszósz, felületén zsiradékcseppekkel, fehér apró sűrítőanyaggal. A sárga hüvelyű zöldbab közel egyformára vágott, kifőtt babszemeket is tartalmaz.
Állomány: Sűrítése egynemű, csomómentes. A zöldségek átfőttek, némelyik túfőtt, és rágási maradékot is ad.
Illat: Jellegzetes illatú, harmonikus.
Íz: Megfelelő arányban ízesített, jellegzetes ízű, kismértékben a só ízfokozó hatása erőteljesebben érződik.

Fasírozott (74 g /adag)

Külső megjelenés: 2 db 4-5 cm átmérőjű, gömb alakú pogácsa, felülete zsemlemorzsába forgatott. Belseje egyenetlenül sült, egyik fele barnás, másik fele világosabb, paprikásabb.
Állomány: Külseje túlsült, száraz, a belseje puha, a fűszer eloszlása egyenletes. Kevés rágási maradékot ad.
Illat: Diszkrét, a pirított zsemlemorzsa illata dominál, fűszerek illata nem érződik.
Íz: Túl borsos, a só használata túlzott, a vagdalt élvezeti értékét csökkenti.

Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >