null Baranya vármegye - 44. számú vizsgálat - Apáczai Nevelési Központ Főzőkonyha - Pécs

Baranya vármegye - 44. számú vizsgálat - Apáczai Nevelési Központ Főzőkonyha - Pécs

Baranya vármegye - 44. számú vizsgálat - Apáczai Nevelési Központ Főzőkonyha - Pécs

44. számú vizsgálat

A mintavétel helye:
Apáczai Nevelési Központ Főzőkonyha
(7632 Pécs, Apáczai Csere János körtér 1.)

A menü minősítése:

ÁTLAG FELETTI 17,3 pont

Menü: Édes gyökérkrémleves levesgyönggyel, Rántott halfilé kukoricás rizzsel majonézzel

Édes gyökérkrémleves levesgyönggyel, Rántott halfilé kukoricás rizzsel  majonézzel

Mintavétel ideje: 2023.05.04.

Mintavételi alap:  1518 adag 

A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe:
Hungast Mecsek Kft.
(1119 Budapest, Fehérvári út 85.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Édes gyökérkrémleves levesgyönggyel (259 g + 12 g /adag)

Külső megjelenés:  
Külső megjelenés: Bézs színű átlátszatlan lében apró zöldségfoszlányok láthatók. A levesgyöngy szemcséi világosbarna, kb. egyforma méretű, gömb alakú darabkák.
Állomány: A lé közepesen sűrű, csomómentes. A gyöngy ropogós.
Illat: A leves édeskés zöldségillatú. A gyöngy illata jellegzetes.
Íz: A leves édeskés, ízletes, utóíze kissé kesernyés. A gyöngy jellegzetes ízű.

Rántott halfilé kukoricás rizzsel majonézzel (333 g / adag)

Külső megjelenés: Törtfehér, hosszú szemű rizsben sárga kukoricaszemek láthatók. A filé téglatest alakú, panírja aranybarna. A hús világosszürke színű. A rizsre kevés törtfehér majonézt öntöttek.
Állomány: A rizs jól átfőtt, a szemek kissé összetapadtak. A majonéz sűrű. A hal puha, panírja kissé vizes, puha, nem ropog.
Illat: Az összetevőknek megfelelő, de a hal illata dominál.
Íz: Nem túlzottan erőteljes halíz. A rizsnél a kukorica íze dominál, a majonéz savanykás. Együtt fogyasztva ízletesek.

 


Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >