Baranya-vármegye - 165. számú vizsgálat - HOTEL MAKÁR ÓBESTER ÉTTEREM - Pécs
Baranya-vármegye - 165. számú vizsgálat - HOTEL MAKÁR ÓBESTER ÉTTEREM - Pécs
165. számú vizsgálat
A mintavétel helye:
HOTEL MAKÁR ÓBESTER ÉTTEREM
(7635 Pécs, Középmakár dűlő 4.)
A menü minősítése:
ÁTLAG FELETTI | 16,7 |
Menü: Paradicsom leves, Burgonyafőzelék, Roston sült hús
Mintavétel ideje: 2022.08.16.
Mintavételi alap : 10 adag
A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe:
MAKÁR INVESTMENT HOLDING Zrt.
(7635 Pécs, Középmakár utca 4.)
Részletes érzékszervi minősítés:
Paradicsom leves (320 g /adag)
Külső megjelenés: | Piros színű átlátszatlan lében csigatészta és zöld színű fűszerdarabok láthatóak. |
Állomány: | A lé hígan folyó, homogén. A tészta kicsit elpuhult. |
Illat: | Fűszeres, paradicsomos illat. |
Íz: | Kissé édeskés, a fűszer íze erőteljesebb. |
Burgonyafőzelék, Roston sült hús (360 g + 110 g / adag)
Külső megjelenés: | Drappos színű mártásban karikára vágott burgonya, darabolt petrezselyemzölddel. Tetején és szélén piros színű zsíradék látható. A hús kb. 1 cm vastag, egyenetlen alakú, kevés világosbarna színű szaftban. |
Állomány: | A burgonya kellően puha, a mártás kevés. A hús puha, inkább főtt jelleggű. |
Illat: | Kellemes, kicsit savanykás, fűszeres illat. A hús főtt húsra emlékeztető. |
Íz: | Savanykás, fokhagymás ízű főzelék. A hús kissé íztelen, főtthús ízű. |
Részletes összetétel/ anyaghányad:
Paradicsomleves:
- olaj
- paradicsompüré
- cukor
- só
- bazsalikom
- zeller
- lúdgége tészta
Burgonyafőzelék:
- burgonya
- babérlevél
- só
- tejföl
- keményítő
- pirospaprika
- vöröshagyma
- fokhagyma
- rama
Roston sült hús:
- karaj
- olaj