Baranya vármegye - 13. számú vizsgálat - Mandula Bölcsőde főzőkonyha - Pécs
Baranya vármegye - 13. számú vizsgálat - Mandula Bölcsőde főzőkonyha - Pécs
13. számú vizsgálat (Főzőkonyha)
A mintavétel helye:
Mandula Bölcsőde főzőkonyha
(7624 Pécs, Bornemissza Gergely utca 3.)
A menü minősítése:
KIVÁLÓAN MEGFELELT | 18,1 pont |
Menü: Gulyásleves, Meggyes pite
Mintavétel ideje: 2022.02.22.
Mintavételi alap : 144 adag
A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 3-6 éves korosztály
A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe:
PMJV Kisgyermek Szociális Intézmény
(7622 Pécs, Vargha D. utca 2.)
Részletes érzékszervi minősítés:
Gulyásleves (273 g /adag)
Külső megjelenés: | Narancssárga lében kisméretűburgonya-, sárgarépa- és petrezselyemkockák, hasonló méretű húskockák és csipetketészta darabkák láthatóak. A lé kissé fakó, tetején aliglátszik zsír. |
Állomány: | A lé hígan folyik, a zöldség túlfőtt. A hús és a tészta jól átfőtt. |
Illat: | Fűszeres, közepesen intenzív. |
Íz: | Az ételre jellemző, harmonikus. |
Meggyes pite (139 g/adag)
Külső megjelenés: | Egy darab nagyméretű, lapos, négyzet alakú szelet. Külseje aranybarna. Két világosbarna tésztaréteg között bordó meggyszemek látszanak. |
Állomány: | A meggy magozott, puha. A tészta omlós. |
Illat: | Intenzív meggyillat. |
Íz: | A meggy kissé savanykás, a tészta enyhén édes. |
Részletes összetétel/anyaghányad :
Gyulyásleves:
- burgonya, téli
- étolaj, napraforgóolaj
- fokhagyma
- fűszerpaprika
- köménymag, egész
- lecsó, natúr, üveges
- búzaliszt, BL-55
- petrezselyem, friss (20g)
- petrezselyemgyökér
- sárgarépa
- sertéskaraj, csont nélküli
- só
- tojás, egész
- vöröshagyma
Meggyes pite:
- fahéj, őrölt
- kristálycukor
- liszt, búzaliszt BL-55
- Margarin (RAMA) kocka 70%
- meggy, mirelit
- porcukor
- só
- sütőpor
- tejföl (20% zsír)
- tojás egész (40g)
- vaniliáscukor
- zsemlemorzsa