null Baranya vármegye - 38. számú vizsgálat - Mevid Zrt. Iskola Étterem - Komló

Baranya vármegye - 38. számú vizsgálat - Mevid Zrt. Iskola Étterem - Komló

Baranya vármegye - 38. számú vizsgálat - Mevid Zrt. Iskola Étterem - Komló

38. számú vizsgálat (Főzőkonyha)

A mintavétel helye:
Mevid Zrt. Iskola Étterem
(7300 Komló, Gagarin utca 2.)

A menü minősítése:

ÁTLAG FELETTI 15,7 pont

Menü: Zöldséges reszelt-tészta leves, Felesborsó-főzelék sertéspörkölttel

Mintavétel ideje: 2022.05.18.

Mintavételi alap : 255 adag 

A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 11-14 éves korosztály

A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe:
MEVID Mecsekvidéki Vendéglátó Zrt.
(7622 Pécs, Bajcsy-Zsilinszky utca 14-16.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Zöldséges reszelt-tészta leves (325 g /adag)

Külső megjelenés: Az alaplé opálos, felszínén zsírcseppek láthatók. A lében fűszerdarabok, hasonló méretű sárgarépa és fehérrépa darabok találhatók, a levesbetét különböző méretű tészta reszelék.
Állomány: A lé hígan folyó, a zöldségek puhák, a levesbetét átfőtt, de néhol nem egyenletesen. A leves kissé zsíros.
Illat: Jellegzetes, érezhetők benne a fűszerek és a zöldségek.
Íz: A leves íze harmonikus, jellegzetes, kissé sok benne a zsiradék, a só ízfokozó használata kissé túlzó.

 

Felesborsó-főzelék sertéspörkölttel (309 g + 121 g /adag)

Külső megjelenés: A főzelék sárgás színű, felszínén bors szemcsék és különböző méretű lisztcsomók valamint hagyma darabok láthatók. A pörkölt szaftja híg, vizes, benne paradicsom, hagyma darabok és különböző méretű húsdarabok vannak.
Állomány: A főzelék sűrű, a sűrítés nem egynemű, a borsó átfőtt.A pörkölt szaftja híg, zsíros, a hús puha, átfőtt.
Illat: A főzelék sárgaborsó és fokhagymás illatú. A pörkölt illata megfelelő, a pirospaprika és hagyma illata érződik.
Íz: A főzelék jellegzetes sárgaborsó és hagymás, fokhagymás, borsos ízű. A pörkölt jellegzetesen fűszeres, pirospaprika és hagyma íze dominál.

 

Teljes kiőrlésű kenyér 5 dkg (50 g/adag)

Külső megjelenés: A kenyér szelet arányosan domború, formában sült. A héj sötétebb barna színű. A bélzet egynemű, apró lyukacsos szerkezetű.
Állomány: A bélzet átsült, rugalmas, puha, csomómentes. A kenyérhéj puha.
Illat: Jellegének megfelelő, aromás.
Íz: Jellegzetes, aromás.

Részletes összetétel/anyaghányad :

Zöldséges reszelt-tészta leves:

  • olaj (napraforgó)
  • tojás
  • finomliszt BL-55
  • bors, fekete, őrölt
  • jódozott só
  • ízvarázs, Maggi
  • Fokhagyma
  • Gyökér, friss
  • Karalábé, darabos
  • Sárgarépa, friss
  • Vöröshagyma
  • Zeller, darabos friss

Felesborsó főzelék:

  • olaj (napraforgó)
  • finomliszt (BL-55)
  • sárgaborsó
  • bors, fekete, őrölt
  • fűszerpaprika, csemege
  • jódozott só
  • Knorr Füstölthúsos alapíz szósz
  • Fokhagyma
  • Vöröshagyma

Sertéspörkölt:

  • Sertéscomb filézett
  • Olaj (napraforgó)
  • Bors, fekete, őrölt
  • fűszerpaprika, csemege
  • jódozott só
  • vöröshagyma
  • lecsó, 50% paprikával

Teljes kiőrlésű kenyér


Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >