Baranya vármegye - 38. számú vizsgálat - Mevid Zrt. Iskola Étterem - Komló
Baranya vármegye - 38. számú vizsgálat - Mevid Zrt. Iskola Étterem - Komló
38. számú vizsgálat (Főzőkonyha)
A mintavétel helye:
Mevid Zrt. Iskola Étterem
(7300 Komló, Gagarin utca 2.)
A menü minősítése:
ÁTLAG FELETTI | 15,7 pont |
Menü: Zöldséges reszelt-tészta leves, Felesborsó-főzelék sertéspörkölttel
Mintavétel ideje: 2022.05.18.
Mintavételi alap : 255 adag
A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 11-14 éves korosztály
A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe:
MEVID Mecsekvidéki Vendéglátó Zrt.
(7622 Pécs, Bajcsy-Zsilinszky utca 14-16.)
Részletes érzékszervi minősítés:
Zöldséges reszelt-tészta leves (325 g /adag)
Külső megjelenés: | Az alaplé opálos, felszínén zsírcseppek láthatók. A lében fűszerdarabok, hasonló méretű sárgarépa és fehérrépa darabok találhatók, a levesbetét különböző méretű tészta reszelék. |
Állomány: | A lé hígan folyó, a zöldségek puhák, a levesbetét átfőtt, de néhol nem egyenletesen. A leves kissé zsíros. |
Illat: | Jellegzetes, érezhetők benne a fűszerek és a zöldségek. |
Íz: | A leves íze harmonikus, jellegzetes, kissé sok benne a zsiradék, a só ízfokozó használata kissé túlzó. |
Felesborsó-főzelék sertéspörkölttel (309 g + 121 g /adag)
Külső megjelenés: | A főzelék sárgás színű, felszínén bors szemcsék és különböző méretű lisztcsomók valamint hagyma darabok láthatók. A pörkölt szaftja híg, vizes, benne paradicsom, hagyma darabok és különböző méretű húsdarabok vannak. |
Állomány: | A főzelék sűrű, a sűrítés nem egynemű, a borsó átfőtt.A pörkölt szaftja híg, zsíros, a hús puha, átfőtt. |
Illat: | A főzelék sárgaborsó és fokhagymás illatú. A pörkölt illata megfelelő, a pirospaprika és hagyma illata érződik. |
Íz: | A főzelék jellegzetes sárgaborsó és hagymás, fokhagymás, borsos ízű. A pörkölt jellegzetesen fűszeres, pirospaprika és hagyma íze dominál. |
Teljes kiőrlésű kenyér 5 dkg (50 g/adag)
Külső megjelenés: | A kenyér szelet arányosan domború, formában sült. A héj sötétebb barna színű. A bélzet egynemű, apró lyukacsos szerkezetű. |
Állomány: | A bélzet átsült, rugalmas, puha, csomómentes. A kenyérhéj puha. |
Illat: | Jellegének megfelelő, aromás. |
Íz: | Jellegzetes, aromás. |
Részletes összetétel/anyaghányad :
Zöldséges reszelt-tészta leves:
- olaj (napraforgó)
- tojás
- finomliszt BL-55
- bors, fekete, őrölt
- jódozott só
- ízvarázs, Maggi
- Fokhagyma
- Gyökér, friss
- Karalábé, darabos
- Sárgarépa, friss
- Vöröshagyma
- Zeller, darabos friss
Felesborsó főzelék:
- olaj (napraforgó)
- finomliszt (BL-55)
- sárgaborsó
- bors, fekete, őrölt
- fűszerpaprika, csemege
- jódozott só
- Knorr Füstölthúsos alapíz szósz
- Fokhagyma
- Vöröshagyma
Sertéspörkölt:
- Sertéscomb filézett
- Olaj (napraforgó)
- Bors, fekete, őrölt
- fűszerpaprika, csemege
- jódozott só
- vöröshagyma
- lecsó, 50% paprikával
Teljes kiőrlésű kenyér