Baranya megye - 53. számú vizsgálat -Sásdi ÁMK Óvoda Konyha - Sásd
Baranya megye - 53. számú vizsgálat -Sásdi ÁMK Óvoda Konyha - Sásd
53. számú vizsgálat (Főzőkonyha)
A mintavétel helye:
Sásdi ÁMK Óvoda Konyha
(7370 Sásd, Rákóczi Ferenc út 3.)
A menü minősítése:
KIVÁLÓAN MEGFELELT | 19,0 pont |
Menü: Csontleves, halpaprikás galuskával
Nem érkezett be fényképfelvétel a kitálalt menüről.
Mintavétel ideje: 2019. december 12.
Mintavételi alap : 130 adag
A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 3-7 éves korosztály
A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe :
Sásdi Általános Művelődési Központ
(7370 Sásd, Rákóczi Ferenc út 3.)
Részletes érzékszervi minősítés:
Csontleves ( 270 g / adag)
Külső megjelenés: | Élénksárga, enyhén opálos lében rövidre vágott cénametélt tészta látható. A felszínén kevés sárga zsírcsepp úszik.
|
Állomány: |
A lé híg, a tészta kellően átfőtt. |
Illat: |
Jellegének megfelelő, kellemes, intenzív, zöldség illata is érezhető. |
Íz: | Kellemes, kissé sótlan csontleves íz.
|
Halpaprikás galuskával (172 g + 166 g/ adag)
Külső megjelenés: | Pirosbarna, átlátszatlan, sűrű tejfölös szószban kisméretű halhús kockák láthatóak, tetején piros zsírcseppek úsznak. A galuska sárgásbarna, hosszúkás, egyöntetű.
|
Állomány: | A szósz sűrű, a hal puha, omlós. A galuska rugalmas.
|
Illat: | Intenzív, kellemes hal- és paprikaillat.A galuska jellegzetes főtt tészta illatú. |
Íz: | A paprikás édeskés, kissé sótlan, halízű. A galuska íze a rá jellemző.
|
Részletes összetétel/anyaghányad :
A feltálalalt menühöz nem érkezett be anyaghányadnyilvántartás.