Baranya megye - 52. számú vizsgálat - Dél-Zselic Tinódi Lantos Sebestyén Általános Iskola Főzőkonyha - Szigetvár
Baranya megye - 52. számú vizsgálat - Dél-Zselic Tinódi Lantos Sebestyén Általános Iskola Főzőkonyha - Szigetvár
52. számú vizsgálat (Főzőkonyha)
A mintavétel helye:
Dél-Zselic Tinódi Lantos Sebestyén Általános Iskola Főzőkonyha
(7900 Szigetvár, Rákóczi utca 9-13.)
A menü minősítése:
ÁTLAGOS | 15,1 pont |
Menü: Kertészleves, paprikáskrumpli virslivel és savanyú uborkával
Nem érkezett be fényképfelvétel a kitálalt menüről.
Mintavétel ideje: 2019. december 10.
Mintavételi alap : 570 adag
A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 7-14 éves korosztály
A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe :
Dél-Zselic Óvodái, Bölcsődéje és Konyhái
(7900 Szigetvár, Széchenyi utca 61/2.)
Részletes érzékszervi minősítés:
Kertészleves ( 263 g / adag)
Külső megjelenés: | Drapp színű átlátszatlan lében kockatészta, különböző méretű sárgarépa- és petrezselyemkockák, karfiolrózsa darabok láthatóak. A tetején narancssárga zsírcseppek úsznak.
|
Állomány: |
A lé híg, a hozzávalók túlfőttek. |
Illat: |
Jellegének megfelelő, a karfiol illata dominál. |
Íz: | Édes és sótlan, jellegtelen.
|
Paprikáskrumpli virslivel (349 g/ adag)
Külső megjelenés: | Téglapiros szószban apróra vágott, egyenlőtlen méretű és alakú burgonyakockák, pirospaprika és borsszemcsék láthatóak. Tetején néhány zsírcsepp úszik. A virsli a szokásosnál nagyobb átmérőjű, görbült, bevagdosott, rózsaszínű.
|
Állomány: | A szósz sűrű, a krumpli kissé túlfőtt. A virsli puha, kissé rugós.
|
Illat: | Hagymás, paprikás, fűszeres. A virsli illata külön nem érezhető. |
Íz: | A virsli füstös ízű, a paprikás krumpli édes, jellegtelen, kissé sótlan.
|
Savanyú uborka ( 39 g / adag)
Külső megjelenés: | Félbevágott nagy átmérőjű méregzöld uborka. |
Állomány: |
Roppanós, kellemes. |
Illat: |
Fűszeres, savanykás. |
Íz: | Savanyú, fűszeres. Az édesítőszer íze és utóíze erősen érezhető.
|
Részletes összetétel/anyaghányad :
A feltálalalt menühöz nem érkezett be anyaghányadnyilvántartás.