Baranya megye - 49. számú vizsgálat - POTYKA Italbolt VENDÉGLŐ - Pellérd
Baranya megye - 49. számú vizsgálat - POTYKA Italbolt VENDÉGLŐ - Pellérd
49. számú vizsgálat (Főzőkonyha)
A mintavétel helye:
POTYKA Italbolt VENDÉGLŐ
(7831 Pellérd, Dózsa György utca 25.)
A menü minősítése:
ÁTLAG FELETTI | 16,5 pont |
Menü: Zöldségleves, Paradicsomos káposzta natúr szelettel
Nem érkezett be fényképfelvétel a kitálalt menüről.
Mintavétel ideje: 2019. november 14.
Mintavételi alap : 31 adag
A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 3-6 éves korosztály
A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe :
Gálné Dávid Margit, egyéni vállalkozó
(7831 Pellérd, Damjanich utca 3.)
Részletes érzékszervi minősítés:
Zöldségleves (336 g / adag)
Külső megjelenés: |
Világossárga opálos lében zöldborsó, egyforma méretű karfioldarabok és sárgarépakockák, zöldfűszer foszlányok láthatóak. Betétje eperlevél, tetején kevés aranyszínű zsírcsepp úszik. |
Állomány: |
A lé hígan folyó. A borsó kellően átfőtt, a karfiol, a répa és a tészta kissé túlfőtt. |
Illat: |
Jellegének megfelelő zöldségillatú. Az illat intenzív, kellemes. |
Íz: |
Kissé sótlan, de kellemes zöldségízű. |
Paradicsomos káposzta natúr szelettel (341 g / adag)
Külső megjelenés: |
Átlátszatlan téglapiros lében közel azonos méretű káposztadarabok láthatóak, tetején piros zsírcseppek úsznak. A hús közepes méretű, barnásra sült szelet. |
Állomány: |
A lé sűrűn folyó. A káposzta átfőtt, de roppanós. A hús kicsit száraz, rágós. |
Illat: | A főzelék paradicsomillatú, a hús fűszertelen, jellegtelen. |
Íz: |
A főzelék kevésbé paradicsom-, inkább lisztízű, kissé jellegtelen. A hús fűszertelen, sótlan. |
Részletes összetétel/anyaghányad :
Zöldségleves
- étolaj
- vöröshagyma
- sárgarépa
- zöldborsó
- karfiol
- liszt
- só
- ételízesítő
- levesbetét
Natúr szelet
- sertéskaraj
- olaj
- só
Paradicsomos káposzta
- só
- fejeskáposzta
- paradicsompüré
- olaj
- liszt
- kristálycukor