null Baranya megye - 44. számú vizsgálat - Palotabozsoki Óvoda Tálalókonyha - Palotabozsok

Baranya megye - 44. számú vizsgálat - Palotabozsoki Óvoda Tálalókonyha - Palotabozsok

Baranya megye - 44. számú vizsgálat - Palotabozsoki Óvoda Tálalókonyha - Palotabozsok

44. számú vizsgálat (Tálalókonyha)

A mintavétel helye:
Palotabozsoki Óvoda Tálalókonyha
(7727 Palotabozsok, Kossuth Lajos utca 81.)

A menü minősítése:

ÁTLAGOS 15,1 pont

 

 

Menü: Karalábéleves, Vagdalthúspogácsa pulykahúsból burgonyapürével és csemegeuborkával

Mintavétel ideje: 2019. július 10.

Mintavételi alap : 10 adag 

A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 3-7 éves korosztály

A főzőkonyha neve, címe :
Véméndi Főzőkonyha
(Véménd, Szabadság tér 10.)

 

Részletes érzékszervi minősítés:

Karalábéleves (220 g /adag)

Külső megjelenés:

Opálos lében csigatészta, hasonló méretű sárgarépa, petrezselyem- és karalábékockák láthatóak. Néhány petrezselyemkocka rosszul tisztított. A lé tetején piros zsírcseppek úsznak.

Állomány:

A lé hígan folyik, a hozzávalók jól átfőttek. A tészta kissé puha.

Illat:

Az összetevők illata érződik, kellemes karalábéillat dominál.

Íz:

Sótlan, jellegtelen. A zöldségek íze érezhető kissé.

 

 

 

 

 

 

 

 

Vagdalthúspogácsa pulykahúsból burgonyapürével (250 g/adag)

Külső megjelenés:

Világos sárga pép; a vagdalt teteje aranybarna, alja világos. A vagdalt lapított gömb alakú.

Állomány:

A püré krémes, de néhány burgonyadarab van benne. A vagdalt kívül roppan, belül puha.

Illat: A fasírt hagyma-, a püré burgonyaillatú.
Íz:

A püré kissé sótlan, vaj íze érezhető benne. A fasírt ízében a hagyma dominál, de egyébként sótlan, íztelen.

 

 

 

 

 

 

 

Csemegeuborka (15 g/adag)

Külső megjelenés:

Az uborka zöld színű, ép.

Állomány:

Az uborka roppanós.

Illat: Az uborka illata a termékre jellemző savanyú.
Íz:

Az uborkán kellemetlen hordóíz érezhető.

 

 

 

 

 

Részletes összetétel/anyaghányad :

Karalábéleves

  • karalábékocka, mirelit
  • sárgarépa
  • étolaj
  • vöröshagyma
  • fűszerpaprika
  • petrezselyemzöld
  • csigatészta, 8 tojásos
  • finomliszt
  • só, finom, jódozott
  • ételízesítő, só és ízfokozó nélkül

Burgonyapüré

  • burgonya
  • tej, UHT, 1,5%-os
  • főzőmargarin
  • só, finom, jódozott

Vagdalthúspogácsa pulykahúsból

  • pulykacombfilé
  • teljes kiőrlésű kenyér
  • zsemlemorzsa
  • étolaj
  • tojás
  • vöröshagyma
  • fokhagyma
  • fűszerpaprika
  • só, finom, jódozott
  • bors, fekete, őrölt

Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >