Baranya megye - 43. számú vizsgálat - ANK főzőkonyha - Pécs
Baranya megye - 43. számú vizsgálat - ANK főzőkonyha - Pécs
43. számú vizsgálat (Főzőkonyha)
A mintavétel helye:
ANK főzőkonyha
(7632 Pécs, Apáczai Csere János körtér 1.)
A menü minősítése:
ÁTLAG FELETTI | 16,7 pont |
Menü: Lebbencsleves, Finomfőzelék szárnyas vagdalltal, teljeskiőrlésű kenyér, nektarin
Nem érkezett be a menüről fényképfelvétel.
Mintavétel ideje: 2019. július 9.
Mintavételi alap : 1800 adag
A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 3-18 éves korosztály
A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe:
Hungast Mecsek Kft.
(1119 Budapest, Fehérvári út 85)
Részletes érzékszervi minősítés:
Lebbencsleves (430 g /adag)
Külső megjelenés: |
Sárgás-pirosas lében eltérő méretű, alakú és színű, pirított és kevésbé pirított lebbencstészta darabok, burgonyakockák, zöld és piros fűszerszemcsék láthatóak. A tetején narancssárga zsírcseppek úsznak. |
Állomány: |
A lé hígan folyik, a hozzávalók jól átfőttek. |
Illat: |
Pirospaprikára emlékeztető illatú, kissé jellegtelen. Hiányzik a füstölt illat. |
Íz: |
Pirospaprikás, de kissé sótlan, fűszertelen. A füstölt szalonna hiányzik belőle. |
Finomfőzelék szárnyas vagdalttal (456 g + 150 g/adag)
Külső megjelenés: |
Törtfehér mártásban fűszerszemcsék, zöldborsószemek és hasonló méretű sárgarépakockák láthatók. A vagdalt lapított gömb alakú, teteje aranybarna, közepe és alja világosabb. A metszlap nem mozaikos, egybefüggő masszának tűnik. |
Állomány: |
A főzelék alapja sűrűn folyó, a zöldségek jól átfőttek. A fasírt belseje kissé száraz, a teteje túlsült, az alja nem sült át eléggé. |
Illat: | A főzelék kellemes, harmonikus, a fasírt fűszeres, fokhagyma, kenyér és pirospaprika illata is érezhető. |
Íz: |
A főzelék megfelelően fűszerezett, a vagdalt kissé túl fűszeres. Együtt fogyasztva kellemesek. |
Teljeskiőrlésű kenyér (55 g/adag)
Külső megjelenés: |
Formában sült teljes kiőrlésű kenyérszelet. Héja aranybarna, bele világosbarna. Egyenletesen lazított, a korpaszemcsék jól láthatóak benne. |
Állomány: |
Rugalmas, a szájban kissé tapad. Csomómentes. |
Illat: | Savanykás, de kissé jellegtelen. |
Íz: |
Jellegének megfelelő, de kissé sótlan. |
Nektarin (109 g/adag)
Külső megjelenés: |
Bordó, narancssárga-sárga cirmos, fényes felületű, sima, kerekded. Metszlapja napsárga, fényes, egyenletes. |
Állomány: |
Kemény, ropogós. |
Illat: | Kellemes, de intenzitása gyengébb. |
Íz: |
Kellemes, de kissé éretlennek tűnik. |
Részletes összetétel/anyaghányad :
Lebbencsleves
- füstölt kenyérszalonna
- lestyán
- babérlevél
- bors, fekete, őrölt
- fűszerpaprika, csemege
- lebbencstészta, 4 tojásos
- kömény, őrölt
- étolaj
- só, jódozott
- vöröshagyma, tisztított
- petrezselyemzöld, mirelit
- lecsó, mirelit
- fokhagyma, mirelit
- burgonya, tisztított
Finomfőzelék
- liszt, BL55
- bors, fekete, őrölt
- kristálycukor
- étolaj
- só, jódozott
- finomfőzelék, mirelit
- tej, 1,5%-os
Vagdaltpogácsa szárnyashúsból
- csirkecomb filé
- tojáspor
- bors, fekete, őrölt
- fűszerpaprika, csemege
- étolaj
- só, jódozott
- zsemlemorzsa
- fokhagyma, mirelit
- vöröshagyma, tisztított