null Baranya megye - 43. számú vizsgálat - ANK főzőkonyha - Pécs

Baranya megye - 43. számú vizsgálat - ANK főzőkonyha - Pécs

Baranya megye - 43. számú vizsgálat - ANK főzőkonyha - Pécs

43. számú vizsgálat (Főzőkonyha)

A mintavétel helye:
ANK főzőkonyha
(7632 Pécs, Apáczai Csere János körtér 1.)

A menü minősítése:

ÁTLAG FELETTI 16,7 pont

 

 

Menü: Lebbencsleves, Finomfőzelék szárnyas vagdalltal, teljeskiőrlésű kenyér, nektarin

Nem érkezett be a menüről fényképfelvétel.

Mintavétel ideje: 2019. július 9.

Mintavételi alap : 1800 adag 

A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 3-18 éves korosztály

A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe:
Hungast Mecsek Kft.
(1119 Budapest, Fehérvári út 85)

 

Részletes érzékszervi minősítés:

Lebbencsleves (430 g /adag)

Külső megjelenés:

Sárgás-pirosas lében eltérő méretű, alakú és színű, pirított és kevésbé pirított lebbencstészta darabok, burgonyakockák, zöld és piros fűszerszemcsék láthatóak. A tetején narancssárga zsírcseppek úsznak.

Állomány:

A lé hígan folyik, a hozzávalók jól átfőttek.

Illat:

Pirospaprikára emlékeztető illatú, kissé jellegtelen. Hiányzik a füstölt illat.

Íz:

Pirospaprikás, de kissé sótlan, fűszertelen. A füstölt szalonna hiányzik belőle.

 

 

 

 

 

 

 

 

Finomfőzelék szárnyas vagdalttal (456 g + 150 g/adag)

Külső megjelenés:

Törtfehér mártásban fűszerszemcsék, zöldborsószemek és hasonló méretű sárgarépakockák láthatók. A vagdalt lapított gömb alakú, teteje aranybarna, közepe és alja világosabb. A metszlap nem mozaikos, egybefüggő masszának tűnik.

Állomány:

A főzelék alapja sűrűn folyó, a zöldségek jól átfőttek. A fasírt belseje kissé száraz, a teteje túlsült, az alja nem sült át eléggé.

Illat: A főzelék kellemes, harmonikus, a fasírt fűszeres, fokhagyma, kenyér és pirospaprika illata is érezhető.
Íz:

A főzelék megfelelően fűszerezett, a vagdalt kissé túl fűszeres. Együtt fogyasztva kellemesek.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Teljeskiőrlésű kenyér (55 g/adag)

Külső megjelenés:

Formában sült teljes kiőrlésű kenyérszelet. Héja aranybarna, bele világosbarna. Egyenletesen lazított, a korpaszemcsék jól láthatóak benne.

Állomány:

Rugalmas, a szájban kissé tapad. Csomómentes.

Illat: Savanykás, de kissé jellegtelen.
Íz:

Jellegének megfelelő, de kissé sótlan.

 

 

 

 

 

 

Nektarin (109 g/adag)

Külső megjelenés:

Bordó, narancssárga-sárga cirmos, fényes felületű, sima, kerekded. Metszlapja napsárga, fényes, egyenletes.

Állomány:

Kemény, ropogós.

Illat: Kellemes, de intenzitása gyengébb.
Íz:

Kellemes, de kissé éretlennek tűnik.

 

 

 

 

 

 

 

Részletes összetétel/anyaghányad :

Lebbencsleves

  • füstölt kenyérszalonna
  • lestyán
  • babérlevél
  • bors, fekete, őrölt
  • fűszerpaprika, csemege
  • lebbencstészta, 4 tojásos
  • kömény, őrölt
  • étolaj
  • só, jódozott
  • vöröshagyma, tisztított
  • petrezselyemzöld, mirelit
  • lecsó, mirelit
  • fokhagyma, mirelit
  • burgonya, tisztított

Finomfőzelék

  • liszt, BL55
  • bors, fekete, őrölt
  • kristálycukor
  • étolaj
  • só, jódozott
  • finomfőzelék, mirelit
  • tej, 1,5%-os

Vagdaltpogácsa szárnyashúsból

  • csirkecomb filé
  • tojáspor
  • bors, fekete, őrölt
  • fűszerpaprika, csemege
  • étolaj
  • só, jódozott
  • zsemlemorzsa
  • fokhagyma, mirelit
  • vöröshagyma, tisztított

Friss hírek

2024. november 5, kedd

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Tovább >

2024. október 16, szerda

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.10.16.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >