null Baranya megye - 42. számú vizsgálat - Tinódi Lantos Sebestyén Általános Iskola Főzőkonyha - Szigetvár

Baranya megye - 42. számú vizsgálat - Tinódi Lantos Sebestyén Általános Iskola Főzőkonyha - Szigetvár

Baranya megye - 42. számú vizsgálat - Tinódi Lantos Sebestyén Általános Iskola Főzőkonyha - Szigetvár

Baranya megye - 42. számú vizsgálat - Tinódi Lantos Sebestyén Általános Iskola Főzőkonyha - Szigetvár

42. számú vizsgálat (tálalókonyha)

A mintavétel helye:

Tinódi Lantos Sebestyén Általános Iskola Főzőkonyha
(7900 Szigetvár, Rákóczi utca 9-13)

A menü minősítése:

KIVÁLÓAN MEGFELELT 18,1 pont

 

 

Menü: Rántottleves,  Kelkáposztafőzelék sertéspörkölttel

Fotó:  tecnikai okok miatt nem tölthető fel.

Mintavétel ideje: 2018. november 13.

Mintavételi alap : 500 adag 

A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 7-14 éves korosztály

Főzőkonyha üzemeltetője:
Szigetvár-Dél-Zselic Többcélú Kistérségi Társulás
(7900 Szigetvár, Zrínyi tér 3.)

 

Részletes érzékszervi minősítés:

 Rántottleves (2,5 dl/adag)

Külső megjelenés: Drapp lében tojásdarabok, néhány apró sárgarépa kocka, pirított hagymakockák és petrezselyemzöld foszlányok láthatóak. Tetején piros zsírcseppek úsznak.
Állomány: A lé hígan folyik, a tojásfehérje jól átfőtt.
Illat: A termékre jellemző, kellemes, harmonikus tojásleves illat, kömény illata érezhető.
Íz: A kömény íze a vártnál kevésbé érezhető. A hagyma dominál, kissé olajos.

 

 

 

 

 

 

Kelkáposztafőzelék sertéspörkölttel (3-4 dkg/adag)

Külső megjelenés:

A főzeléknél a drapp színű mártásban zöld színű, eltérő méretű káposzta-, sárgarépa- és petrezselyemdarabok. A tetején kevés piros színű zsírcsepp látható.

A pörköltnél a pirospaprikás lében eltérő formájú és méretű húskockák, tetején piros zsírcseppek láthatóak.

Állomány:

A főzeléknél kissé túl sűrű a mártás, a darabok túl nagyok. A zöldségfélék jól átfőttek.

A pörköltnél a lé túl híg, a hús megfelelően átfőtt.

Illat:

A fözeléknél a fokhagyma és káposzta illata érezhető.

A pörkölt kellemes, jellegzetes pörköltillatú.

Íz:

A pörkölt kissé fűszertelen, sótlan.

A főzelék sótlan, gyengén fűszerezett. A rántás íze érezhető.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Részletes összetétel/anyaghányad :

Rántottleves

  • Bors
  • Delikát
  • Fűszerpaprika
  • Köménymag
  • Olaj, napraforgó olaj
  • Liszt, búzaliszt (BL55)
  • Petrezselyemzöld
  • Egész tojás

Kelkáposztafőzelék

  • Ételízesítő só nélkül
  • Bors
  • Burgonya
  • Fűszerpaprika
  • Fokhagyma
  • Kelkáposzta
  • Liszt, búzaliszt (BL55)
  • Majoranna
  • Olaj, napraforgó olaj
  • Vöröshagyma

Sertéspörkölt

  • Fűszerpaprika
  • Fokhagyma
  • Lecsó natúr konzerv
  • Olaj, napraforgó olaj
  • Sertéscomb
  • Vöröshagyma


 



 


Friss hírek

A Parlagfű Bejelentő Rendszerről általában és a státuszváltoztatás fontosságáról
2020. június 3, szerda

A Parlagfű Bejelentő Rendszerről általában és a státuszváltoztatás fontosságáról

Az idei évben már június 11-től fogadja a bejelentéseket a Parlagfű Bejelentő Rendszer (PBR).

Tovább >

Egyszerűsödött a támogatásokhoz szükséges állatlétszám igazolása a baromfitartók számára
2020. május 27, szerda

Egyszerűsödött a támogatásokhoz szükséges állatlétszám igazolása a baromfitartók számára

A Nébih tájékoztatja a baromfitartókat, hogy a Magyar Államkincstár döntése alapján az állatbetegségek megelőzésével, leküzdésével kapcsolatos támogatások alapjául szolgáló állatlétszám megállapításához és igazolásához a madárinfluenza leölési határozatok adatai is felhasználhatóak a kifizetés kérelmezésekor.

Tovább >