null Baranya megye - 41. számú vizsgálat - Boldog Gizella Katolikus Általános Iskola és Óvoda Szent Ferenc Tagóvoda Tálalókonyha - Mohács

Baranya megye - 41. számú vizsgálat - Boldog Gizella Katolikus Általános Iskola és Óvoda Szent Ferenc Tagóvoda Tálalókonyha - Mohács

Baranya megye - 41. számú vizsgálat - Boldog Gizella Katolikus Általános Iskola és Óvoda Szent Ferenc Tagóvoda Tálalókonyha - Mohács

41. számú vizsgálat (tálalókonyha)

A mintavétel helye:

Boldog Gizella Katolikus Általános Iskola és Óvoda Szent Ferenc Tagóvoda Tálalókonyha
(7700 Mohács, Szent Ferenc tér 1.)

A menü minősítése:

ÁTLAG FELETTI 17,2 pont

 

 

Menü: Gombakrémleves,  Lecsós sertésragu, Főtt burgonya

 

 

 

Mintavétel ideje: 2018. november 28.

Mintavételi alap : 108 adag
A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 4-6 év

Főzőkonyha:
Főzőkonyha
(7785 Sátorhely, Várudvar 1.)

 

Részletes érzékszervi minősítés:

 Gombakrémleves (2 dl/adag)

Külső megjelenés: Drapp színű lében sárgarépa-, petrezselyemzöld- és gombadarálmány látható
Állomány: Sűrűn folyó lében darabos összetevők.
Illat: Erőteljes, kellemes gombaillat.
Íz: Fűszeres, gombaízű, a sárgarépától kissé édes, enyhén vadasra emlékeztető.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lecsós sertésragu (3-4 dkg/adag)

Külső megjelenés: Pirosas lében eltérő méretű húskockák és kevés paprikadarab látható. Tetején piros zsírcseppek úsznak. A fogás megjelenése kevésbé utal a megnevezésére.
Állomány: Sűrű szaftban puhára főtt húsdarabok és ropogós paprikaszeletek.
Illat: Paradicsom illata dominál.
Íz: Fűszeres, pörköltre emlékeztet, nem a megnevezésére.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Főtt burgonya (15-20 dkg/adag)

Külső megjelenés Vaníliasárga, különböző méretű burgonyadarabok.
Állomány Kellően átfőtt, jól rágható, puha.
Illat Kellemes, harmonikus főttburgonya-illat.
Íz Kellemes, harmonikus, jellegének megfelelő.

 

 

Részletes összetétel/anyaghányad 100 adagra:

Gombakrémleves
Csiperke 9 kg
Sárgarépakocka 5 kg
Petrezselyem gyökér 3,5 kg
Vöröshagyma kocka 0,5 kg
Jódozott só 0,09 kg
Zöldségzöld 0,35 kg
Margarin 0,2 kg
Őrölt fekete bors 0,01 kg
Finomliszt 0,4 kg
Főzőtejszín 0,3 l
Joghurt 3,6 l

Lecsós sertésragu
Sertés comb 8 kg
Lecsó 4 kg
Vöröshagyma 1,2 kg
Finomliszt 0,2 kg
Étolaj 0,4 l
Őrölt paprika 0,05 kg
Őrölt fekete bors 0,01 kg
Jódozott só 0,09 kg

Főtt burgonya
Burgonya 18 kg
Jódozott só 0,08 kg


 



 


Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >