null Baranya megye - 41. számú vizsgálat - Boldog Gizella Katolikus Általános Iskola és Óvoda Szent Ferenc Tagóvoda Tálalókonyha - Mohács

Baranya megye - 41. számú vizsgálat - Boldog Gizella Katolikus Általános Iskola és Óvoda Szent Ferenc Tagóvoda Tálalókonyha - Mohács

Baranya megye - 41. számú vizsgálat - Boldog Gizella Katolikus Általános Iskola és Óvoda Szent Ferenc Tagóvoda Tálalókonyha - Mohács

41. számú vizsgálat (tálalókonyha)

A mintavétel helye:

Boldog Gizella Katolikus Általános Iskola és Óvoda Szent Ferenc Tagóvoda Tálalókonyha
(7700 Mohács, Szent Ferenc tér 1.)

A menü minősítése:

ÁTLAG FELETTI 17,2 pont

 

 

Menü: Gombakrémleves,  Lecsós sertésragu, Főtt burgonya

 

 

 

Mintavétel ideje: 2018. november 28.

Mintavételi alap : 108 adag
A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 4-6 év

Főzőkonyha:
Főzőkonyha
(7785 Sátorhely, Várudvar 1.)

 

Részletes érzékszervi minősítés:

 Gombakrémleves (2 dl/adag)

Külső megjelenés: Drapp színű lében sárgarépa-, petrezselyemzöld- és gombadarálmány látható
Állomány: Sűrűn folyó lében darabos összetevők.
Illat: Erőteljes, kellemes gombaillat.
Íz: Fűszeres, gombaízű, a sárgarépától kissé édes, enyhén vadasra emlékeztető.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lecsós sertésragu (3-4 dkg/adag)

Külső megjelenés: Pirosas lében eltérő méretű húskockák és kevés paprikadarab látható. Tetején piros zsírcseppek úsznak. A fogás megjelenése kevésbé utal a megnevezésére.
Állomány: Sűrű szaftban puhára főtt húsdarabok és ropogós paprikaszeletek.
Illat: Paradicsom illata dominál.
Íz: Fűszeres, pörköltre emlékeztet, nem a megnevezésére.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Főtt burgonya (15-20 dkg/adag)

Külső megjelenés Vaníliasárga, különböző méretű burgonyadarabok.
Állomány Kellően átfőtt, jól rágható, puha.
Illat Kellemes, harmonikus főttburgonya-illat.
Íz Kellemes, harmonikus, jellegének megfelelő.

 

 

Részletes összetétel/anyaghányad 100 adagra:

Gombakrémleves
Csiperke 9 kg
Sárgarépakocka 5 kg
Petrezselyem gyökér 3,5 kg
Vöröshagyma kocka 0,5 kg
Jódozott só 0,09 kg
Zöldségzöld 0,35 kg
Margarin 0,2 kg
Őrölt fekete bors 0,01 kg
Finomliszt 0,4 kg
Főzőtejszín 0,3 l
Joghurt 3,6 l

Lecsós sertésragu
Sertés comb 8 kg
Lecsó 4 kg
Vöröshagyma 1,2 kg
Finomliszt 0,2 kg
Étolaj 0,4 l
Őrölt paprika 0,05 kg
Őrölt fekete bors 0,01 kg
Jódozott só 0,09 kg

Főtt burgonya
Burgonya 18 kg
Jódozott só 0,08 kg


 



 


Friss hírek

2024. november 5, kedd

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Tovább >

2024. október 16, szerda

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.10.16.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >