Baranya megye- 17.számú vizsgálat-Zsigmond Király Általános Iskola
Baranya megye- 17.számú vizsgálat-Zsigmond Király Általános Iskola
számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):
Zsigmond Király Általános Iskola (7951 Szabadszentkirály, Ady E. út 37.)
A menü minősítése:
kiválóan megfelelt |
átlag feletti |
ÁTLAGOS |
átlag alatti |
nem |
Mintavétel ideje: 2016.01.25. Napi adag: 116 adag/ebéd Főzőkonyha: Királyegyházai Községi Önkormányzat (7953 Királyegyháza, Petőfi út 64.) |
|
Részletes érzékszervi minősítés:
Babgulyás (250 ml/adag)
Külső megjelenés: |
Opálos, pirospaprikától barnás-narancsra színezett lében egyenletes nagyságú barna színű húskockák, hasábra vágott sárgarépa, fehérrépa és néhány szem bab látható. Felületén arányos mennyiségű, paprikától színezett zsiradék látható. |
Állomány: |
A lé hígan folyó, az összetevők kellően átfőttek. |
Illat: |
Jellegzetes, kellemesen fűszeres, minden idegen szagtól mentes. |
Íz: |
Jellegzetes kellően fűszeres, harmonikus, minden idegen íztől mentes. |
Káposztás tészta (12dk g/adag)
Külső megjelenés: |
A tészta világossárga színű fodros kocka, a káposzta világos drapp színű, egyenletesen pirított, apróra vágott. A káposzta közel egyenletesen feloszlatott a tésztán, felülete zsiradéktól fényes. |
Állomány: |
Kellően átfőtt, rugalmas a tészta, a káposzta puha, jellegzetes. |
Illat: |
Jellegzetes minden idegen szagtól mentes. |
Íz: |
Jellegzetes, harmonikus minden idegen íztől mentes. |
Részletes összetétel/ anyaghányad: |
Babgulyás Víz sertés hús sárgarépa petrezselyem gyökér só olaj szárazbab liszt vöröshagyma fokhagyma fűszer paprika fekete bors delikát(só mentes)
Káposztás tészta száraztészta fejes káposzta olaj só fekete bors |