Bács-Kiskun vármegye - 83. számú vizsgálat - Kálvária Főzőkonyha - Kiskunmajsa
Bács-Kiskun vármegye - 83. számú vizsgálat - Kálvária Főzőkonyha - Kiskunmajsa
83. számú vizsgálat
A mintavétel helye:
Kálvária Főzőkonyha
(6120 Kiskunmajsa, Kálvária utca 6.)
A menü minősítése:
ÁTLAGOS | 13,8 pont |
Menü: Citromos almaleves, Paprikás burgonya virslivel
Mintavétel ideje: 2023.05.10.
Korosztály: 4-6 éves
Mintavételi alap: 1121 adag
A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe:
Eatrend Kft.
(2730 Albertirsa, Pesti út 65.)
Részletes érzékszervi minősítés:
Citromos almaleves (362 g /adag)
Külső megjelenés: | Barnás-drappos színű alaplé, közel egyforma nagyságú, de eltérő színű almakocka darabokkal, mely tetején fűszerszemcsék láthatóak. |
Állomány: | Az alaplé megfelelő sűrűségű, csomómentes, az almakockák kellően puhák. |
Illat: | Jellegzetes, édeskéssavanykás, fahéjas, szegfűszeges illatú. |
Íz: | Édeskés-savanykás, harmonikus ízű. |
Paprikás burgonya virslivel (432 g/adag)
Külső megjelenés: | Pirospaprikától narancsos-pirosra színezett szaftos lé, melyben közel azonos méretű sárgás színű, kevés burgonya kockák és nagy mennyiségű virsli karikák láthatóak. A virsli azonos nagyságúra darabolt. Zöld és piros paprika szeleteket is találhatóak a szaftban. |
Állomány: | Jellemző sűrűségű a szaft. A krumpli puha, de túlfőtt. A virsli puha, de szétfőtt. |
Illat: | Fűszeres, jellegzetes, de a virsli illata erősen dominál. |
Íz: | Túlfűszerezett, a virsli dominál, kissé kesernyés, nem harmonikus. |
Részletes összetétel/anyaghányad
Citromos almaleves
- tej, 1,5%
- tejszín
- liszt, BL-55
- kristálycukor
- vaníliás cukor
- pudingpor, vanília
- fahéj, őrölt
- szegfűszeg, őrölt
- só, jódozott
- almakocka, mirelit
- citromlé, 40%
Paprikás burgonya virslivel
- bécsi rudacska
- olaj (napraforgó)
- bors, fekete, őrölt
- fűszerpaprika, csemege
- kömény, őrölt
- só, jódozott
- burgonya, tisztított
- fokhagyma
- vöröshagyma, tisztított
- lecsóalap