null Bács-Kiskun vármegye - 79. számú vizsgálat - Kiskunhalasi Semmelweis Kórház Főzőkonyha - Kiskunhalas

Bács-Kiskun vármegye - 79. számú vizsgálat - Kiskunhalasi Semmelweis Kórház Főzőkonyha - Kiskunhalas

Bács-Kiskun vármegye - 79. számú vizsgálat - Kiskunhalasi Semmelweis Kórház Főzőkonyha - Kiskunhalas

79. számú vizsgálat

A mintavétel helye:

Kiskunhalasi Semmelweis Kórház Főzőkonyha
(6400 Kiskunhalas, Dr. Monszpart L. utca 1. )

A menü minősítése:

ÁTLAG ALATTI 10,0 pont

Menü: Tarhonya leves, Zöldborsó főzelék, Sült csirkecomb
Mintavétel ideje: 2023.05.04.

Korosztály: -

Mintavételi alap:  -

A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe:

Kiskunhalasi Semmelweis Kórház a Szegedi Tudományegyetem Oktató Kórháza

(6400 Kiskunhalas, Dr. Monszpart László utca 1.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Tarhonya leves (329 g /adag)

Külső megjelenés: Fűszerpaprikától naráncssárgás színűre színezett alaplében narancssárga, azonos méretű sárgarépa kockák, drapp zöldségkockák és sárga krumplikockák láthatóak. A zsiradék kelleténél több a felületén. A tarhonya világos drapp színű, mennyisége megfelelő.
Állomány: Az alaplé hígan folyó, a zöldségek és a tarhonya is túlfőtt.
Illat: Gyenge, zsíros illatú, kevés zöldség illata van.
Íz: Üres, íztelen, fűszerezetlen, a só ízfokozó hatása egyáltalán nem érvényesül.

Zöldborsó főzelék, Sült csirkecomb (375g + 149g /adag)

Külső megjelenés: Zöldborsófőzelék: Az alapszósz kellően sűrű, sárgászöld színű , benne sötétzöld borsó szemek láthatóak. A borsó sok a szószhoz képest. Csirkecomb: Egész csirkecomb, aranybarnára sült, bőre kellően pirult, szőrt, toklász szerű tollmaradványt tartalmaz. A csont melletti rész véres foltokat tartalmaz.
Állomány: Zöldborsófőzelék: A szósz csomós, sűrű, a borsószemek nem főttek át teljesen. Csirkecomb: A hús kellően puha, rugalmas, jól rágható, nem száraz.
Illat: Zöldborsófőzelék: Jellegzetes mirelit zöldborsó illatú. Csirkecomb: Sült húsra jellemző, de kissé a zsiradék illata dominál.
Íz: Zöldborsófőzelék: Kevésbé ízletes, a só ízfokozó hatása egyáltalán nem érvényesül. Csirkecomb: A só ízfokozó hatása nem érvényesül, kevésbé ízletes. Összességében az étel nem harmonikus, nem finom.

Részletes összetétel/anyaghányad

Tarhonyaleves

  • olaj (napraforgó)
  • tarhonya, 4 tojásos
  • fűszerpaprika, csemege
  • só, jódozott
  • ízvarázs, maggi
  • burgonya
  • gyökér
  • sárgarépa
  • vöröshagyma
  • gyökérkocka, mirelit
  • sárgarépakocka, mirelit
  • natur lecsókonzerv, 33% paprikával

Zöldborsófőzelék

  • olaj, (napraforgó)
  • liszt, BL-55
  • só, jódozott
  • zöldborsó, mirelit

Sült csirkecomb

  • csirkecomb
  • olaj, (napraforgó)
  • só, jódozott

Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >