Bács-Kiskun vármegye - 79. számú vizsgálat - Kiskunhalasi Semmelweis Kórház Főzőkonyha - Kiskunhalas
Bács-Kiskun vármegye - 79. számú vizsgálat - Kiskunhalasi Semmelweis Kórház Főzőkonyha - Kiskunhalas
79. számú vizsgálat
A mintavétel helye:
Kiskunhalasi Semmelweis Kórház Főzőkonyha
(6400 Kiskunhalas, Dr. Monszpart L. utca 1. )
A menü minősítése:
ÁTLAG ALATTI | 10,0 pont |
Menü: Tarhonya leves, Zöldborsó főzelék, Sült csirkecomb
Mintavétel ideje: 2023.05.04.
Korosztály: -
Mintavételi alap: -
A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe:
Kiskunhalasi Semmelweis Kórház a Szegedi Tudományegyetem Oktató Kórháza
(6400 Kiskunhalas, Dr. Monszpart László utca 1.)
Részletes érzékszervi minősítés:
Tarhonya leves (329 g /adag)
Külső megjelenés: | Fűszerpaprikától naráncssárgás színűre színezett alaplében narancssárga, azonos méretű sárgarépa kockák, drapp zöldségkockák és sárga krumplikockák láthatóak. A zsiradék kelleténél több a felületén. A tarhonya világos drapp színű, mennyisége megfelelő. |
Állomány: | Az alaplé hígan folyó, a zöldségek és a tarhonya is túlfőtt. |
Illat: | Gyenge, zsíros illatú, kevés zöldség illata van. |
Íz: | Üres, íztelen, fűszerezetlen, a só ízfokozó hatása egyáltalán nem érvényesül. |
Zöldborsó főzelék, Sült csirkecomb (375g + 149g /adag)
Külső megjelenés: | Zöldborsófőzelék: Az alapszósz kellően sűrű, sárgászöld színű , benne sötétzöld borsó szemek láthatóak. A borsó sok a szószhoz képest. Csirkecomb: Egész csirkecomb, aranybarnára sült, bőre kellően pirult, szőrt, toklász szerű tollmaradványt tartalmaz. A csont melletti rész véres foltokat tartalmaz. |
Állomány: | Zöldborsófőzelék: A szósz csomós, sűrű, a borsószemek nem főttek át teljesen. Csirkecomb: A hús kellően puha, rugalmas, jól rágható, nem száraz. |
Illat: | Zöldborsófőzelék: Jellegzetes mirelit zöldborsó illatú. Csirkecomb: Sült húsra jellemző, de kissé a zsiradék illata dominál. |
Íz: | Zöldborsófőzelék: Kevésbé ízletes, a só ízfokozó hatása egyáltalán nem érvényesül. Csirkecomb: A só ízfokozó hatása nem érvényesül, kevésbé ízletes. Összességében az étel nem harmonikus, nem finom. |
Részletes összetétel/anyaghányad
Tarhonyaleves
- olaj (napraforgó)
- tarhonya, 4 tojásos
- fűszerpaprika, csemege
- só, jódozott
- ízvarázs, maggi
- burgonya
- gyökér
- sárgarépa
- vöröshagyma
- gyökérkocka, mirelit
- sárgarépakocka, mirelit
- natur lecsókonzerv, 33% paprikával
Zöldborsófőzelék
- olaj, (napraforgó)
- liszt, BL-55
- só, jódozott
- zöldborsó, mirelit
Sült csirkecomb
- csirkecomb
- olaj, (napraforgó)
- só, jódozott